Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 3 maart 2024

Scroll to top

Top

Effenaar en Klokgebouw slaan handen ineen voor 1.5 meter concerten

TSOR
Redactie

Effenaar en Klokgebouw brengen in het najaar van 2020 een serie corona-proof concerten met een capaciteit tot 1.000 personen. Deze samenwerking zorgt ervoor dat grote artiesten dit jaar tóch naar Eindhoven kunnen komen.

Vanwege de coronamaatregelen heeft de Effenaar in eigen huis slechts beperkte mogelijkheden. Het poppodium organiseert elke week maar een of twee kleine concerten met 100 bezoekers. Daarnaast zijn er de live streaming concerten met The Isolation Sessions. Normaal heeft de Effenaar in het najaar volop uitverkochte concerten met 1.200 bezoekers. De financiële impact is enorm.

Het voelt goed dat we deze zware periode ook bezig kunnen zijn met wat er nog wél kan” zegt Robert Schaeffer, Hoofd Programma en Marketing van de Effenaar. “Op deze manier kan de Effenaar, ook in corona tijd, artiesten en fans samen blijven brengen”.

Het zal niemand verbazen dat ook het Klokgebouw zwaar getroffen is door de situatie waar we door Corona in beland zijn. Nagenoeg alle grote festivals en dance feesten hebben moeten annuleren, en er is nog totaal geen zicht op wanneer dit weer wel mogelijk is.

Gelukkig hebben we nu toch weer wat perspectief in het najaar” zegt Jan Buys van het Klokgebouw. “Daarmee is er in de stad, ook in deze periode, weer een plek voor shows van deze omvang. Dit hadden we zonder steun van de Effenaar niet kunnen realiseren. Doordat de Effenaar deze eerste stap gezet heeft is er nu ook voor andere gebruikers in de stad de mogelijkheid van deze inrichting gebruik te gaan maken.”

Het initiatief zorgt er voor dat artiesten, freelancers en specialistische bedrijven voor geluid, licht en podiumbouw weer een beetje inkomsten kunnen genereren. Iedereen in deze keten heeft, samen met de Gemeente Eindhoven, zich ingezet om dit initiatief mogelijk te maken. Want machteloos stil zitten, dat zit niet in onze aard.

De eerste twee bevestigingen in deze reeks zijn Eefje de Visser op vrijdag 30 oktober en The Dutch Queen Tribute op zaterdag 28 november. Voor beide shows is de verkoop reeds gestart via Ticketmaster.