Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 21 juni 2024

Scroll to top

Top

Dynamo Metalfest 2021 compleet met 3 nieuwe bevestigingen

Dynamo Metalfest 2021 compleet met 3 nieuwe bevestigingen
Reno van der Looij

Grave, LIK en TankZilla maken de Dynamo Metalfest 2021 line-up compleet. Het festival vindt plaats op zaterdag 21 en zondag 22 augustus op de kunstijsbaan in Eindhoven. Tickets zijn reeds enige tijd in de voorverkoop. Wacht echter niet te lang, want per 1 januari worden ze een tientje duurder.

Naast deze drie nieuwe toevoegingen krijg je natuurlijk veel meer op Dynamo Metalfest. Beide dagen spelen er namelijk veel bands en hebben we een dag vullend programma. De 2021 line-up bevat onder meer TestamentClutch, Sacred Reich, Amon Amarth, Heaven Shall Burn, Bay Area Interthrashional, Candlemass, Jinjer, Firewind en Dress The Dead.

Over de nieuwe Dynamo Metalfest toevoegingen:

Grave wordt gezien als één van de “big four” van de Zweedse death metal. De band heeft met de albums “Into The Grave” (1991) en “You’ll Never See…” (1992) absolute klassiekers op zijn naam staan. We verwachten dan ook een smerig goeie show van de ruwe pit die Grave heet. Deze death metal veteranen hebben een sound en stijl gecreëerd die hoogstwaarschijnlijk een grote invloed had op de jonge, veelbelovende band LIK.

Deze eveneens Zweedse band bracht met “Misanthropic Breed” één van onze favorieten platen in 2020 uit. Met het Boss HM-2 pedaal op standje “alles open”, maakt LIK ongenadig harde death metal. We zijn daarom ook zeer enthousiast om ze naar Eindhoven te halen!

Over Eindhoven gesproken, Eindhovens eigen tweekoppige groove monster TankZilla opent het festival met zijn moddervette stoner rock. Ex-PPSR frontman Peter van Elderen en drummer extraordinaire Marcin Hurkmans zijn gewapend met riffs en beats van een dubbel gepantserde tank met platwalsvermogen.