Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 18 mei 2024

Scroll to top

Top

Tigre Blanco komt met nieuwe single en videoclip

Tigre Blanco komt met nieuwe single en videoclip
Reno van der Looij

Vers in het nieuwe jaar en middenin de 2e lockdown lanceert de Eindhovense band Tigre Blanco een nieuwe single en videoclip voor het nummer Feed The Wolves. Zoals iedereen in de event industrie kreeg Tigre Blanco rake klappen te verduren, zo moesten ze plotsklaps de opnames van een nieuw album in Spanje cancelen en zagen vele optredens van de agenda verdwijnen. Maar er was geen tijd om bij de pakken neer te gaan zitten. Spaarcenten voor de trip naar Spanje werden geïnvesteerd in een home studio en de band nam een flink aantal nieuwe nummers op. Ze betrokken hierbij gitarist Mathijs Bodt van de Eindhovense stonerrock formatie Komatsu. Ook werkten ze aan een nieuwe theatershow “Radio Blanco” die vanaf komend seizoen, als het allemaal weer kan, te zien zal zijn in theaters door het land.

Zanger-gitarist Quintijn Lohman verhuisde onlangs van het centrum van Eindhoven naar het karakteristieke fabrieksdorp Budel-Dorplein. De rijke geschiedenis van dit dorp was al eerder decor voor een videoclip van Tigre Blanco. Samen met auto fanaat Geert Von Skip en fotograaf Mike Roelofs maakten ze er de videoclip “200 Miles” die inmiddels ruim 15.000 keer is bekeken. Voor de nieuwste single “Feed The Wolves” is Budel-Dorplein wederom het decor. Lohman mixte zich in de lokale gemeenschap en kreeg zodoende de mogelijkheid om een video clip te schieten in een statige oude villa uit 1902 gebouwd door Maurice D’or. Binnen in de monumentale villa zie je de tand des tijds, en zijn er vele originele elementen nog aanwezig, dit sprak Lohman aan om er een korte film te schieten. Samen met fotograaf Jurgen Ooms en vriend Geert nam hij een aantal dagen zijn intrek in de villa en maakte er de videoclip voor de nieuwste single “Feed The Wolves”.

Over Tigre Blanco

Cajon, bas, gitaar en de mix van vrouwelijke jazzy vocalen en de warme, Tom Waits-achtige stem van frontman Quintijn Lohman, zorgen voor een niet te categoriseren mix van blues, rock en soul.‘Gypsy Soul Music’, zoals de band het zelf omschrijft. TIGRE BLANCO klinkt als de soundtrack van een nieuwe paella-western van regisseur Quentin Tarantino (what’s in a name). De brede sound is zowel geschikt voor een nachtclub in Andalusië, een juke-joint in Calexico, een festival, een theater in een middelgrote stad of intiem huisconcert. Voor meer informatie over Tigre Blanco ga je naar de website.