Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 21 juni 2024

Scroll to top

Top

Dynamo Metalfest genoodzaakt tot wisselingen in line-up

Dynamo Metalfest genoodzaakt tot wisselingen in line-up
Reno van der Looij

Dynamo Metalfest kijkt ‘gewoon’ vooruit naar de editie aankomende 21 en 22 augustus van dit jaar. Er is goede hoop dat er zonder maatregelen binnen de hekken van het terrein, een festival gedraaid kan worden. Dynamo Metalfest betekent samen bier drinken, de moshpit in en headbangen op vette bands. Die bands is wel even een dingetje als ze van ver weg moeten komen. Dus een aantal USA bands zijn inmiddels vervangen door klasbakken uit Europa. Hierbij de wijzigingen:

Decapitated vervangt The Black Dahlia Murder. Het Poolse gezelschap weet normaal vakkundig een zaal behoorlijk plat te spelen. Daarom hebben we ze uitgenodigd om dit op Dynamo Metalfest te demonstreren. Creatieve death metal noemen ze het zelf. En niet ten onrechte, want het zit vol met allerlei invloeden en klinkt absoluut vet!

Orange Goblin (foto header) vervangt Clutch. Getuige de eerdere show op Dynamo Metalfest in 2015, weet de band als geen ander, lome stoners tot vuige hellraisers te bekeren. Ooit begonnen als onvervalste stoner-doom band, is Orange Goblin in de loop der jaren muzikaal verschoven naar een mix van robuuste heavy 70’s rock en New Wave of British Heavy Metal. Onder het motto ‘Orange Fuckin’ Goblin Baby’ zal het vierkoppige groove-monster het publiek op Dynamo Metalfest ongetwijfeld tot grote hoogte opzwepen.

Graceless vervangt Rings Of SaturnGraceless is pure old school Death Metal uit ons eigen land. De Leidse formatie maakt momenteel grote sprongen. Graceless startten met het overdonderde debuutalbum ‘Shadowlands’. In 2020 brachten ze opvolger ‘Where Vultures Know Your Name’ uit, wederom een ijzersterke death metal plaat. De band speelde in 2020 al op onze DMF-onlinestream, maar we hebben de heren graag terug!

Sacred Reich zal ook niet komen, daar zijn we op dit moment nog een vervanger voor aan het zoeken. Zodra we meer weten, maken we dat bekend.

De headliners hebben laten weten dat ze nog steeds zullen komen, zoals het er nu voor staat. En bij de Europese acts is er ook geen aanleiding om te denken dat ze niet kunnen komen. Zelfs voor de speciale Bay Area Interthrashional show zijn er voor nu op dit moment geen beren op de weg, alhoewel er wel een beetje geschoven zal moeten worden met muzikanten die ook met hun band op Dynamo Metalfest zouden staan. Tickets en meer info op de website van DMF.