Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 5 maart 2024

Scroll to top

Top

Crusade – Game Over World

Crusade – Game Over World
Guido Segers

Review Overview

Score
8
8

rammen en beuken

maar ook met een vleugje emotie en net wat meer oomph.

Crusade bestaat 5 jaar en dat vieren ze met een nieuw album. Dit keer met 5 zwaarden op de cover, want er is ook nog eens een nieuw bandlid in de gelederen van deze hardcore band met een metal smaakje. Overigens is geen enkel bandlid getraind met dit wapentuig. Wel met hun instrumenten. Hoewel je verwacht dat die niet zonder gebruikssporen zijn na deze plaat.

We gaan ook meteen los met een vrolijke noot op ‘Game Over World’. Een nummer van z’n tijd zullen we maar zeggen, waar eigenlijk alles wat Crusade is wel in terug te horen is. Snerpende vocalen, die mij toch wat meer aan klassieke metalcore doen denken in combi met het opgefriste Crusade geluid, zoals Arkangel en Vision of Disorder. Maar goed, dat is een mening en die mag je negeren. Maar samen met die gitaren, die klinken alsof er op staalkabels gemept wordt, doet dat iets met het geluid. Lekkere melodie, stevig doch niet te overgeproduceerd slagwerk, het klinkt allemaal strak.

Toch hoor je ruimte in de songs, het is geen dichtgesmeerde muur distortion en dat geeft de gitaren met name ruimte om wat textuur aan te brengen in de nummers. Hoor je op nummers als ‘Ouroboros’ of ‘The Void’ goed terug. Heel nieuw is Joris Geurts niet meer voor de band, maar na de lange radiostilte bewijst dit album wel de toegevoegde waarde van een personeelsuitbreiding. Bij vlagen zorgt dat ook wel voor wat gewaagdere nummers, zoals ‘Redeemer’ wat een beetje die Touché Amoré kant op gaat van melodische hardcore. Beetje emotie erin enzo, dat geeft toch meer lading aan die uitbarstingen op zang. Ik vind het fijn. Steekt ook mooi af tegenover een ouderwetse blaf-en-beuk track als ‘Mind Control’. Die ook leuk is.

Ik vind het wat ver gaan om Crusade een jonge band te noemen, maar als het over het hooghouden van Eindhovense hardcore trots gaat staan ze toch redelijk voorop. Dat hardcore 040 nog leeft mogen we ze dankbaar voor zijn en op ‘Game Over World’ bewijst zich dat toch maar weer. Ik zou ‘m eens even luisteren anders.