Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 21 juni 2024

Scroll to top

Top

Weekendje struinen door Eindhoven met ‘Hit the City’

Weekendje struinen door Eindhoven met ‘Hit the City’
Lucas van Eijck

De Effenaar was jarig en met hun marketing team hebben ze ‘Hit the City’ in het leven geroepen. Ter ere van het gouden jubileum konden wij allemaal drie dagen genieten van een divers programma met diverse acts, op diverse plekken in de stad. Alles van punk tot hiphop, veel jong talent en nieuwe namen, etc. Je kent het wel. Praatjes. Maar was het ook wat?

Ja. ‘t was best tof. Tenminste het kleine stukje gitaargeweld dat ik heb gezien tijdens ‘Hit the City.’ Zaterdagavond was een domper. De anticipatie was hoog in de Altstadt. Maar de heren van de Don Melody Club zijn geen goed alternatief voor Hang Youth. Ik was liever buiten in de rij blijven staan voor de Dynamo.

Zondagmiddag hit ik de city met de boys van Vitamin B12. Het was het blauwbekken geblazen op Eindje 1. Tijdens de verbouwing is er een muur gesloopt en het podium is verplaatst van de ene hoek, naar de andere. Maar verwarming, no way! Gaduh gai die betale zeker! Dus dikke jassen aan, wollen mutsen op en kei hard soundchecken. POM ragt er lekker op los in de lege catacombe. Ondertussen checken crew en vrijwilligers elkaar op bevriezingsverschijnselen en wordt er stevig op doorgeblowd. Uit misère loop ik een rondje om het pand. De dakloze buurman is niet thuis. Die zit naar alle waarschijnlijkheid een warme kop soep op te peuzelen bij een dagopvang. Geef hem eens ongelijk.

Eindelijk, de avond valt en het publiek stroomt binnen. Vitamin B12 trapt af en het gaat erop! Direct na het eerste nummer trakteert Rowan het publiek op een drum solo. De driemansformatie speelt letterlijk de dode ruimte warm en Tramhaus neemt grofweg een half uurtje later het stokje over. En hoe? Lekker ongenuanceerd. Net zoals het kapsel van de frontman. Om van te smullen. Zo kwam de avond voor mij tot een einde. Helaas, helaas, helaas. Mijn confessie is dan ook dat ik POM heb moeten missen. Doodzonde. Ik weet het! Maar deze jongen must ‘Hit the Bed.’ De volgende dag moest er gewoon gewerkt worden.

Van harte gefeliciteerd Effenaar! Lekker feestje dit weekend pik. Volgend jaar graag weer alsjeblieft.