Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 19 juli 2024

Scroll to top

Top

Reportage: Sjek en Gramma bij Kelderman en Van Noort

Reportage: Sjek en Gramma bij Kelderman en Van Noort
Lucas van Eijck

Het was weer raak afgelopen vrijdag avond. Terwijl the Dirty Denims hun 15 jarig samenzijn vieren in Café The Jack zet Gramma Kelderman & Van Noort  flink op stelten. De mannen staan samen met Sjek (Harm Neidig) en Nebur de Lyon op het programma in de serre van het kunstpand.

Mr. Neidig [let op: met korte ei] verzorgt het voorprogramma in zijn eentje. Al met al prima, lekker intiem, grappig en net zoals de vrouwen in zijn liederen, een beetje vaag.  De DJ uit Lyon heeft de goede plaatjes meegenomen. Nebur weet wat het Rockcity publiek wil horen en doet dat allemaal met een dikke glimlach op zijn gezicht.

Foto’s & tekst : Lucas Jan van Eijck

Dan slaat de klok half elf en Gramma komt de vloer opgelopen. Ze hebben er zichtbaar zin in. Eindelijk is het hun beurt het podium te claimen na anderhalf jaar een pandemie uitzitten. En hoe? Door te raggen, blèren, stompen en stampen tot wij geen pap meer konden zeggen. Jasper en zijn maten geven alles wat er te geven was en het publiek idem dito. Iedereen heeft klappen gehad, of bier in zijn nek, waarschijnlijk beide. Het stoomde, de serre veranderde in een broeikas. Het zaatje is gepland, en Gramma zal oogsten. Mijn zieltje hebben ze gewonnen. Laterz.