Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 16 april 2024

Scroll to top

Top

Revolution Calling: interview, timetable en ticket actie

Revolution Calling: interview, timetable en ticket actie
Reno van der Looij

Goed nieuws van het punk- en hardcore front met het definitief doorgaan van Revolution Calling. De editie in 2020 werd vanwege een irritant virus van de kalender geschrapt. Hoewel ons kabinet momenteel zinspeelt op mogelijk nieuwe maatregelen, zal het indoor festival dat gepland staat voor aanstaande zaterdag 30 oktober 2021 in het Klokgebouw hier niet door geraakt worden.

Revolution Calling gaat dus door. Met No Turning Back. Deze band deed altijd al een flinke duit in de organisatorische zak van The Sound of Revolution. Frontman Martijn van den Heuvel was en is ook nu de drijvende kracht achter de boekingen en organisatie. Hij wist in de hectische aanloop naar aankomende zaterdag toch nog even tijd te makken voor een aantal vragen van Eindhoven Rockcity.

Revolution Calling gaat dus eindelijk door en dat is een flinke opluchting. Ook voor Martijn die dat meteen onderstreept met een quote van uit een van zijn eigen favoriete No Turning Back nummers:

Close my eyes full speed ahead
Living for something with no regret
Focused on the here and now
From the heart, going all out
No regret, no regret
I won’t give up.

Troubles won’t keep me down
I’m growing stronger
Face the truth with a frown
I’m growing stronger
Reach my goals day by day
I’m growing stronger
Straight ahead won’t look back
I’m growing stronger.

Zo! Dat laat niks aan duidelijkheid en wilskracht over, maar wat is, als je nu terugkijkt op de afgelopen periode, de grootste impact op de organisatie van het festival geweest? En wat heeft deze editie nodig om de komende jaren al vaste waarde op de festival kalender terug te keren?

Martijn: “De grootste impact waren de internationale reisbeperkingen, we zetten normaal gesproken een programma neer van bands uit alle hoeken en gaten. Die hoeken en gaten zaten nu dicht. Helaas ook voor sommige bezoekers (bij voorgaande edities van voorloper The Sound of Revolution kwamen er mensen uit 42 landen). We hebben dus al vrij vroeg besloten om niet het hele Klokgebouw te gebruikenVoor de komende jaren ga ik ervan uit dat alles gewoon weer als vanouds is, dus dan wordt het weer gewoon knallen met 3 podia met de wereldwijde top op hardcore punkgebied.”

Je noemde het al even; Revolution Calling vulde per direct het gat wat The Sound of Revolution achter zich liet. Dat was niet geheel toevallig. Zeker niet omdat jij zelf een bepalende hand in beide festivals hebt. Hoe verschillen, los van de covid19 situatie, de festivals van elkaar?

De basis is hetzelfde, ik ben de geestelijke vader, en met mijn band No Turning Back de gastheer van het festival. Met mijn boekingskantoor Stronger Bookings verzorg ik de programmering. 
Het grote verschil zit hem in de mensen achter de schermen, daarvoor zijn we een samenwerking aangegaan met de Brabantse toppers van Event Warehouse uit Schijndel, o.a. de drijvende kracht achter Paaspop. Die samenwerking zal het festival naar een hoger level tillen.

Terugkomend op die reisbeperkingen zat je dus met de uitdaging dat veel buitenlandse acts, zeker intercontinentaal, niet touren. Hoe lastig is het om een goede line-up te krijgen in de wetenschap dat de grotere punk/hardcore publiekstrekkers veelal uit de VS komen?

Ik hoop dat mensen het al wel weten, maar zeker na zaterdag zullen zien dat het helemaal niet nodig is om een line-up vol Amerikaanse bands te hebben om een vette dag neer te zetten. In Europa hebben we bands die meekunnen met de wereldtop in ons genre. Dat zeg ik niet alleen nu, maar dat zeg ik al jaren. Die goede line-up was dus helemaal geen probleem, en dat merken we ook aan de kaartverkoop, het wordt zaterdag volle bak!

Al met al staat er een hele mooie en dikke line-up. Van Nederlandse helden Backfire!, Hawser, Lions Law uit Frankrijk en Integrity die toch de oversteek van de andere kant van de oceaan maken. Hoe kijk je zelf naar de line-up die er nu voor zaterdag staat?

Martijn: “Het doet me denken aan The European Hardcore Party, waar ik elke editie met verbazing keek wat Onno “Cro-Mag” van Ravesteijn (rest in power) en Theo Coumans neerzetten. Ik heb daar echt de beste tijd gehad en de beste bands gezien, super goede herinneringen aan, dat was een soort jaarlijkse reunie. Dat is altijd wel mijn voorbeeld geweest voor de Revolution festivals. Die mannen hebben echt super veel voor onze muziek gedaan, en ik probeer dat op mijn beurt te doen. Hun concept was in principe hetzelfde als wat we zaterdag neerzetten. Een festivaldag met de Europese top op hardcore punkgebied, met een headliner uit de US. Het coole van deze editie is nou juist dat Backfire! de headliner is: die doen niet onder voor Amerikaanse bands en die verdienen dat als geen ander! Het is een perfecte showcase voor European hardcore.

Een hele dag punk/hardcore op één stage. Twaalf te gekke bands. Dat is dus iedere keer snel ombouwen en vol gas door! Je kijkt ongetwijfeld uit naar zaterdag. Wat wil je de bezoekers nog meegeven?

“Dit is de eerste kans in een veel te lange tijd om eens zorgeloos te genieten van live muziek, drinken, eten, je vrienden en vriendinnen. Ik zal een wijs man quoten:

“Er zijn mensen die je al 100 jaar kent en al 2 jaar nergens meer hebt kunnen zien. Zelfs al hoef je maar 1 band te zien is het al de moeite waard om na al die tijd weer eens iedereen te zien en te proosten op betere tijden.” – Richard Theuws. 

Je kunt je favoriete muziek meeschreeuwen, in de pit je frustratie kwijt en zelfs stagediven. Laat alle zorgen en discussies over je werk, verplichtingen en andere zaken los van hardcore achter bij de deur en geniet van de muziek die mij en ons zo dierbaar is. Tijd om te laten zien dat hardcore nog steeds leeft. Je wilt dit feest niet missen, dat kan ik je verzekeren. Er zijn nog een paar kaarten te koop, niet twijfelen, gewoon komen!

Revolution Calling ticket actie:

In samenwerking met organisator Stronger Booking mogen we 2 setjes van 2 kaarten voor dit feest op zaterdag 30 oktober 2021 weggeven. Alles wat je hiervoor moet doen is dit Facebookbericht van ons liken, in de comments aangeven wie je graag wilt meenemen (taggen) en delen op je eigen Facebook. Winnaars aanstaande donderdag! GO!

Revolution Calling Time Table: