Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 31 mei 2023

Scroll to top

Top

Jera on Air nieuwe bevestigingen met Turnstile en Suicidal Tendencies

Jera on Air nieuwe bevestigingen met Turnstile en Suicidal Tendencies
Redactie

Kondigde Jera on Air vorige week aan dat niemand minder dan Bullet For My Valentine naar het festival zal komen, nu komen daar nog eens vier namen bij. En niet de minsten, namelijk Suicidal Tendencies, TurnstileHang Youth en Crystal Lake.

En dat terwijl de line-up al om van te smullen was. Zo maken The Offspring en The Hives hun opwachting en zien we onder andere ook Rise AgainstLife of Agony, Bad Religion, Killswitch Engage en Hatebreed terug op de festivalposter. En nog zoveel meer! Jera On Air vindt volgend jaar maar liefst drie volledige dagen plaats, van 23 tot en met 25 juni 2022, en tickets voor dit fijnste hardcore, punk en metalcore festival zijn te koop via de website.

Over de Jera on Air line-up toevoegingen:

Matt Tuck, zanger en leadgitarist van Bullet For My Valentine, had als kind twee dromen. Uitkomen voor het rugby team van zijn land Wales, óf een rockster worden. Het werd dat laatste. En dat is achteraf maar goed ook, zo zegt hij zelf: “Heb je gezien hoe groot en breed die rugbygasten tegenwoordig zijn? Volgens mij heb ik de juiste keus gemaakt!” Op het podium staat Tuck in ieder geval wél zijn mannetje. Dat blijkt niet alleen uit de indrukwekkende liveshows die de gasten van Bullet For My Valentine neerzetten, maar ook uit de snoeiharde nummers die ze spelen. Het nieuwste album, dat dezelfde titel als de bandnaam draagt en over enkele dagen wordt gepresenteerd, is naar eigen zeggen het heftigste tot nu toe. “I wanted to come out guns blazing, fucking middle fingers flying, and just go for the throat”, aldus Tuck zelf. Dat belooft in ieder geval één ding: Bullet For My Valentine op Jera On Air 2022 wordt een show die je nog lang zal heugen.

‘Worst band and biggest assholes’. Het zijn de jaren tachtig als een jong bandje uit Californië keihard wordt aangepakt door het Amerikaanse blad Flipside. Suicidal Tendencies komen van ver. Heel ver. Frontman Mike Muir is echter niet het type dat zich uit het veld laat slaan door een beetje kritiek. En dus snoeren ze hun criticasters al snel de mond. Na tal van albums – met klassiekers als You can’t Bring Me Down, Possessed to Skate en Institutionalized – zijn de hardcore punkrockers veertig jaar later al lang niet meer weg te denken als één van de invloedrijkste bands uit het genre. Dat geldt ook voor hun collega’s en landgenoten van Turnstile. Hoewel ze over wat minder ervaring beschikken – Turnstile werd opgericht in 2010 – weten ze alom te verbazen met hun vernieuwende muziek. Het levert ze een grote schare fans op, die smullen van de pakkende riffs, moddervette grooves en vooral een gedeelde grenzeloze passie voor hardcore.

Metalcore is al jaren razendpopulair. Ook in Azië. Het verklaart waarom twee van de populairste metalcore-bands van dit moment uit Japan komen. En allebei zie je ze tijdens Jera On Air 2022. Eerder werd al duidelijk dat Crossfaith richting Noord-Limburg komt. Zij krijgen gezelschap van hun maatjes van Crystal Lake. Zowel in 2018 als in 2019 lieten zij al een verpletterende indruk achter op de Ysselsteynse festivalweide. Lang niet gek, toch? Of zoals de Japanners zeggen: Bimyou!

Dat geldt ook voor Hang Youth. Zij het op geheel eigen wijze. De Amsterdammers leggen met uitgesproken punchlines en vaak korte nummers de heersende onvrede in de maatschappij genadeloos bloot. Albumtitels als ‘Boel aan de hand’ en ‘Alles moet beter’ spreken wat dat betreft boekdelen. Nummers met schurende, radicale en confronterende teksten, waarin ze hun beklag doen over de alsmaar stijgende belastingen, stemmen op de VVD en kapitalisme: het maakt Hang Youth niet alleen uniek, maar ook bijzonder herkenbaar voor velen.

Het volledige, tot nu toe bekende, programma is, net zoals meer informatie over de festivalcamping en andere faciliteiten, te vinden op www.jeraonair.nl.