Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 16 april 2024

Scroll to top

Top

Architects headliner voor nieuw indoor festival Headbangers Parade

Architects headliner voor nieuw indoor festival Headbangers Parade
Reno van der Looij

Headbangers Parade is het nieuwste indoor festival dat neerstrijkt in het Eindhovense Klokgebouw. We kunnen dit soort nieuws wel gebruiken, want door de impact van covid is het aanbod aan rock- en metal-festivals in ons land de afgelopen jaren wel heel karig.

Tijdens Headbangers Parade’s debuut op de festivalkalender pakt het meteen flink uit met Architects als headliner. Daarnaast zijn ook Stake, TesseracT en Ghøstkid bevestigd. Het gloednieuwe, vooralsnog eendaags, festival zal voor het eerst plaatsvinden op zaterdag 21 mei 2022.

Met een dikke knipoog naar het jaren negentig programma ‘Headbangers Ball’ brengt Headbangers Parade allerminst alleen maar hits uit diezelfde jaren negentig. Met een eigentijds programma, ruimte voor nieuwe geluiden, maar ook voor gevestigde namen verstevigt het festival de fundering van de rock- en metal-scene in ons land.

 Moderne programmering Headbangers Parade

Dat Headbangers Parade modern programmeert wordt gelijk duidelijk bij de presentatie van de eerste headliner; Architects. De band uit Brighton Engeland komt, na een uitverkocht optreden in 013 (2018) en Afas (2019), voor een exclusieve Benelux show naar Eindhoven. Maar het is niet enkel de headliner die getuigt van een innovatief programma. Ook de andere bands uit de eerste aankondiging onderstrepen de moderne lijn van het festival. Opvallende en sterk opkomende bands als Ghøstkid krijgen de ruimte om zich te presenteren voor een groot publiek. Het al meer gerenommeerde TesseracT is de derde naam op het affiche. Het uit België afkomstige Stake is de vierde en tevens laatste band uit de eerste aankondiging.

Uiteindelijk staan in totaal 10 bands op het podium. De komende periode worden meer namen bekendgemaakt. Tickets zijn binnenkort te verkrijgen vanaf 59 euro. Facebook event hier.

Foto header: Architects op Rock Am Ring 2019 door Jos Berbee.