Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 21 juni 2024

Scroll to top

Top

Uncle Gabe – Terminus

Uncle Gabe – Terminus
Des
  • On 28 januari 2022

Review Overview

Score
8.5
8.5

Uitdagend

Jaren aan studio-ervaring gebundeld in één meeslepend, bluesy en tegelijkertijd hoekig album

Al geruime tijd zit ‘Uncle Gabe’ – Gabriël Peeters – in ‘zijn hut’ achter een van de vele deuren in de repetieruimte aan de Doornakkersweg aan de oostkant van de stad. Een bekend maar enigmatisch gezicht voor de vele bandjes die de afgelopen jaren van de ruimte gebruik hebben gemaakt om hun eigen kunsten vorm te geven. Maar naast het werk van anderen dat Uncle Gabe’s Sound Studio de wereld in helpt, heeft Gabe Himself ook niet stil gezeten. Eerder dit jaar verscheen ‘Terminus, ’s mans eerste eigen album. En als dit, zoal Spotify claimt inderdaad “Written, arranged, performed, produced etc. by Uncle Gabe himself” is – nondeju…

Dit album is de natte droom van zo’n beetje iedere muzikant, en zeker van iedere muzikant die in een band heeft gezeten en bij zichzelf heeft gedacht “Ja maar ik weet het beter”.Terminus is een knaller van een album alleen al om hoe ontzettend coherent het geheel in elkaar steekt. Naast een aantal blues en stoner iconen zijn er invloeden in terug te horen van bands als Soundgarden, De Staat