Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 26 mei 2024

Scroll to top

Top

Das Oktober Metalfest met rijtje nieuwe namen

Das Oktober Metalfest met rijtje nieuwe namen
Redactie

Het geweldige nieuws van gisteren dat Nederland weer “open gaat”, is Das Oktober Metalfest op 19 maart één van de eerste die van dit nieuws profiteert. Ze zijn dan ook helemaal fertig voor een goed feest in het Eindhovense Klokgebouw. Goede reden voor ze om vandaag no twee hele vette Belgische bands toevoegen aan de line-up voor de Das Bratwursthalle : Cyclone en Carnation.

Daarnaast kunnen we ook Mambo Kurt en Bonnie St. Claire, Dieter Koblenz enEddy Wannabe bevestigen. Eerder werden onder meer Korpiklaani, Destruction, Trollfest, Evile, Nanowar Of Steel, Pene Corrida, MARTYR, BARK en Deaf Förever reeds bekendgemaakt. Kaarten koop je hier.

Over de nieuwe Das Oktober Metalfest acts:

Wanneer het onderwerp van gesprek draait rond legendarische Belgische metal bands uit de jaren ’80, is Cyclone altijd één van de eerste bandnamen die valt. Deze beruchte thrash metal band uit Vilvoorde bestond al enkele jaren toen Roadrunner Records hun vermaarde full-length debuut ‘Brutal Destruction’ uitbracht. De echte thrash fans mogen deze show niet missen!

Het Belgische vijftal Carnation is geboren uit een passie voor old school death metal uit de eighties en vroege nineties. Deze band komt Das Oktober Metalfest laten horen dat België op muzikaal gebied meer te bieden heeft dan Jacques Brel en K3, namelijk loeiharde death metal. Misschien minder death metal, maar net zo hard zijn de hits ‘Pierrot’ en ‘Bonnie kom je buiten spelen?’ uit de jaren 70. Jawohl, de enige echte Bonnie St. Claire komt naar Das Oktober Metalfest.

Rainer Limpinsel uit Bochum oftewel de legendarische heimorgel koning Mambo Kurt geniet inmiddels een cultstatus. Hij komt ons verschillende sets van eigenzinnige covers brengen. Mambo is de enige muzikant die “Slayer” speelt na “Abba”. Een oktoberfeest zonder Dieter Koblenz zou een groot gemis zijn, daarom komt hij ook naar Eindhoven om ons op sleeptouw te nemen door de roemrijke schlagerhistorie. Het klokgebouw zal tot op de bodem trillen als het oerduitse repertoire uit zijn gouden keel tevoorschijn komt! Zoals de naam al doet vermoeden is Eddy Wannabe een Eddy Wally imitator. Geweldig, want de sound van “The voice of Europe” mag natuurlijk nooit verloren gaan. Het programma van Das Bratwursthalle wordt bij elkaar gebracht door de Eindhovense DJ Robabilly.