Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 21 juni 2024

Scroll to top

Top

Stoner benefiet voor Oekraïne in de Effenaar op 15 Maart

Stoner benefiet voor Oekraïne in de Effenaar op 15 Maart
Guido Segers

Dat de Oekraïense band Somali Yacht Club hun support-show bij Mars Red Sky moest annuleren vanwege de oorlog in hun land, kan niet onopgemerkt voorbij gaan. Daarom buigt De Effenaar we diezelfde avond, aanstaande dinsdag 15 maart, om in een Stoner Rock Benefiet Concert voor Oekraïne. En daar helpen wij graag aan mee. Laten we samen zorgen voor een volle zaal.

Behalve dat Somali Yacht Club evengoed hun gage krijgt, doneert Effenaar een deel van de barinkomsten en de gehele opbrengst van de kluisjes aan Giro 555. Naast Mars Red Sky, zijn ook de lokale stonerhelden van Komatsu van de partij, evenals openingsact Trek Flek. Die laatste is een nieuwe eighties punkproject bestaande uit leden van stonerbands An Evening With Knives en Komatsu.

De lokale bands doneren hun volledige gage aan Giro 555, de DJ’s van Eindhoven Rockcity verzorgen de muzikale omlijsting en er is merchandise verkrijgbaar van lokale platenlabels. Programmeur Marco Roelofs over deze avond: “Het is super dat de lokale rock-scene zo positief reageert op deze last minute actie, die door het wegblijven van een Oekraïense band opeens nóg urgenter voelt. Muziek verbindt, altijd. En we vinden het als Effenaar van waarde om dat juist nu ook te laten zien.”

Al rockend steunen we Oekraïne, samen, dus zorg dat je erbij bent!

Op haar facebookpagina deelde Somali Yacht Club een foto van hun kapotgeschoten thuisstad Lviv met de opmerking “We willen dat jullie dit zien. Dit is hoe oorlog in Europa eruit ziet

Stoner rock benefiet concert voor Oekraïne

STONER ROCK VOOR OEKRAÏNE Met: Mars Red Sky, Komatsu, Trek Flek en de DJ’s van Eindhoven Rockcity | Meer info en tickets. Dinsdag 15 maart 2022 | Effenaar, Eindhoven | Deuren open: 19.30 uur | Aanvang: 20.00 uur