Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 23 juni 2024

Scroll to top

Top

Fotoverslag: Tankzilla en Anker laten Stroomhuis stomen

Fotoverslag: Tankzilla en Anker laten Stroomhuis stomen
Paul Verhagen

Het is weer aan in Rockcity met shows in elke zaal, en ook het Stroomhuis┬ámag dan niet ontbreken. Er was nog wat werk aan de winkel in de zaal de laatste dagen om op tijd klaar te zijn, om alles in orde te krijgen. Hopelijk zijn alle schroeven goed vastgezet, want als Tankzilla langskomt weet je dat alles kapot kan! The one and only Paul Verhagen trok erop uit om dat gebeuren ook vast te leggen, zodat we in ieder geval de foto’s nog hebben als het helemaal mis gaat.

Foto’s: Paul Verhagen

Anker doet misschien een belletje rinkelen, de band komt namelijk recht uit de Anker studio (de eigenaren deels zelfs) en is ook 3/4 van de band Wolfskop die ooit een allesverpletterende EP dropten en toen een beetje verdwenen (drummer Marcin Hurkmans slaat later op de avond op de vellen bij Tankzilla, dat is die andere 1/4). Nederlandstalige rock met pit dus, en een Eindhovens sausje en een tikje in your face met proclamerende vocalen. Gewoon, lekker zo.

Dan is de vraag eigenlijk wat je nog over Tankzilla moet zeggen. Het is een beetje een stoomwals die recht op je af komt en lekker doorploegt. Dikke grooves, lekker heavy, en niet al te moeilijk. Peter van Elderen (da’s die baas van Peter Pan Speedrock, wat net als de hele wereld om ons heen weer tot leven is gekomen) die doet wat ie leuk vindt dus, met Hurkmans als slager om verpletterende ritmes er onder te leggen. Denk Matt Pike op volle kracht, maar met een t-shirt aan. Vorige week namen ze nog een videoclip op in een voormalige stripclub, dus als je ’t gemist hebt kan je daar nog mooi naar uit kijken!

Foto’s dus, die de smaak van de avond te pakken hebben.

Anker

 

TANKZILLA