Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 17 april 2024

Scroll to top

Top

Nieuwe single ‘Don’t Care’ van Fire Horse, debuutalbum aanstaande

Nieuwe single ‘Don’t Care’ van Fire Horse, debuutalbum aanstaande
Redactie

De gloednieuwe all star band Fire Horse (NL), bestaande uit zanger-gitarist Kevin Stunnenberg (Birth Of Joy), bassist Peter van Elderen (Peter Pan Speedrock, Repomen, Four Headed Dog, Tankzilla, The Blackest White) en drummer Guy Pek (Grenadeers) heeft zojuist zijn kersverse (2e) single-video ‘Don’t Care’ uitgebracht.

Het is de opvolger van de single ‘Fire Horse’, die vorig jaar november uit is gekomen. Beide tracks staan op het debuutalbum ‘Out Of The Ashes’ dat werd opgenomen in de legendarische Wisseloord Studios in Hilversum, en dat op vrijdag 2 september 2022 zal verschijnen via Suburban Records. De albumpresentatie is twee weken later in De Helling te Utrecht. Fire Horse staat ook nog tijdens Paaspop (16-04) op de planken en speelt samen met RRRAGS in de Altstadt op 12-05.

 

‘OUT OF THE ASHES’ OPGENOMEN IN DE WISSELOORD STUDIO’S TE HILVERSUM

Peter: “Binnen drie repetities en een ruwe demo-opname was er een platencontract, een boeker, een opnamesessie in de legendarische Wisseloord Studios en on top of this, producer-mixer Alain Johannes (bekend van zijn werk met o.a. Queens Of The Stone Age, Them Crooked Vultures, Arctic Monkeys, Chris Cornell, PJ Harvey, en Mark Lanegan). De opnames in de Wisseloord waren pure magie. We kozen bewust voor een zo vrij mogelijke invulling.”

Kevin: “Guy kwam ineens, out of nowhere eigenlijk, met de mogelijkheid om in de Wisseloord Studio’s op te gaan nemen. An offer you can’t refuse! Voor mij persoonlijk staat ons debuutalbum als symbool voor iets moois wat alleen maar kan voortkomen uit afbreking van het voorheen gekende.”

Guy: “Het opnameproces deed de band samen met engineer Felix Tournier. De productie heb ik voornamelijk op me genomen. Alain Johannes werd pas later bij het proces betrokken, als mix engineer. Het opnameproces zelf was redelijk snel, organisch en intuïtief. We wilden vooral de energie van ons drieën live in een ruimte vastleggen. Dus we hebben de meeste songs live ingespeeld, met minimale edits en ook met relatief weinig overdubs. In sommige songs hoor je die prachtige ruimte van de Wisseloord Studio’s 2 ook heel goed.”

Over Fire Horse

Fire Horse is een nieuw Nederlandse heavy rock trio, ontstaan in het donkerste uur van de rock & roll,  dat muzikaal terug grijpt naar zowel de ’70’s als de ’90’s en laveert volgens eigen zeggen tussen stevige power rock en post-grunge: van desert rock a la Masters Of Reality en Queens Of The Stone Age tot Stone Temple Pilots, Foo Fighters, Royal Blood of Wolfmother.

Ofwel: een unieke twist op klassieke rock met een ongeremde improvisatie drift. De band, vernoemd naar Van Elderens geboortejaar 1966, is uit de smeulende as opgerezen van wat ooit was. Volgens de Chinese astrologie is het Paard met het element Vuur betrouwbaar, temperamentvol, prikkelbaar, levendig, enthousiast en optimistisch.