Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 21 april 2024

Scroll to top

Top

Vitaminfest debuteert op festival kalender in Blue Collar Hotel

Vitaminfest debuteert op festival kalender in Blue Collar Hotel
Reno van der Looij

Vitaminfest is een nieuw rockend festival in Eindhoven. Het event vindt plaats op zaterdag 2 en zondag 3 April in de theaterzaal van het Blue Collar Hotel in het Klokgebouw op Strijp-S en heeft onder meer Money & the Man, Tricklebolt, Vitamin B12 en Certain Animals op de poster staan.

Het festival wordt georganiseerd door Eindhovense band Vitamin B12, met het doel om Eindhoven een culturele boost te geven. Zeker nu de cultuur door Corona op z’n gat heeft gelegen. Tevens heeft men als doel om de Eindhovense underground meer op de kaart te zetten als broedplaats voor alternatieve rockmuziek.

Organisator Dylan van der Grift legt ons uit: “De stad is klein, in de scène is het ons-kent-ons, wat heel erg positief is. Nu is het, zeker nu de culturele sector weer tot leven komt, een goed moment om te laten zien dat er in Eindhoven goed gerockt kan worden. Dit doen wij onder andere door op het festival bands en acts te programmeren uit heel het land, om zo ook aandacht van buitenaf naar de stad toe te trekken.

Dylan vervolgt: “Acts zoals Money & the Man uit Zwolle, Tricklebolt uit Lemele en Certain Animals uit Rotterdam zullen te zien zijn. Daarnaast spelen er bands en acts als Raderkraft, Van Tastik, Zuster Zonnebloem, The Astoria en Fuzzy Teeth. Wij zullen zelf met Vitamin B12 ook spelen. Niet als headliner, want we geven die eer liever aan andere bands. Dit brengt het aantal live acts op een totaal van 9, verdeeld over de 2 festivaldagen. Op beide dagen zullen 2 vinyl DJ’s de muziek tussendoor en voor de afterparty’s verzorgen. Dit zijn allemaal Eindhovense DJ’s, die ook actief zijn bij RaRaRadio, een Eindhovens radiostation waar Vitamin B12 zelf ook actief is.

Blue Collar ideale locatie voor Vitaminfest

Het idee voor dit festival is niet nieuw. Vorig jaar ontstond het concept en werd in samenwerking met de Oude Rechtbank op Stratumseind een eerste editie gepland. Deze zou plaatsvinden op 4 september 2021 maar verdween vanwege de pandemie alweer snel van de kalender. Bij na nader inzien vond de organisatie het verstandig om het festival kleiner te maken qua productie en vond een passendere locatie in de fraaie sfeervolle theaterzaal van het Blue Collar Hotel. De sfeer en stijl van de Blue Collar past perfect bij het imago en het programma van het festival.

Hoewel gitaren en rockbands centraal staan, mikt Vitaminfest niet per se op een specifieke doelgroep waar wij ons op richten. Dylan ligt toe: “Er is veel diversiteit in de muziek die geprogrammeerd is, waar iedereen wel iets in kan vinden. Iedereen is hartstikke welkom en hoe meer mensen van verschillende smaken zich mengen op een kleinschalig evenement, hoe meer interessante reuring er ontstaat. De Blue Collar past ook perfect in dit perspectief. De plek verwelkomt ook een breed scala aan soorten stijlen en dergelijke, waar veel mensen zich in thuis kunnen vinden.”

Dylan: “Wij van Vitamin B12 zijn ontzettend trots en blij met het evenement wat we hebben neergezet, en kijken ontzettend uit naar de 2 festivaldagen. We hopen allerlei mooie mensen uit allerlei verschillende hoeken te zien verschijnen in de prachtige theaterzaal van de Blue Collar. Laten we vooral nu het eindelijk weer kan een goed potje rocken met z’n allen! Aan de entreeprijs zal het niet liggen. Omdat er absoluut geen financieel verdienmodel voor ons in het festival zit, is de ticketprijs laag uitgevallen. een combi ticket kost 20 euro, en dat is een hele lage prijs voor 9 live acts van kwaliteit die je ervoor terug krijgt. Ook zijn er dagtickets te koop, en de capaciteit van het evenement is 250. Een klein begin, maar zo zien wij het graag groeien!“:

Wat: Vitaminfest | Wanneer: 2-3 april ’22 | Waar: Blue Collar Hotel | Tickets: hier | Facebookevent: hier | Foto credits header: Brendy Wijdeven