Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 16 april 2024

Scroll to top

Top

Das Oktober Metalfest voor 2e keer naar Klokgebouw

Das Oktober Metalfest voor 2e keer naar Klokgebouw
Redactie

Afgelopen weekend vond, nota bene in de maand maart, Das Oktober Metalfest plaats, wat al een paar keer werd doorgeschoven door Corona. Dan doen we er dit jaar toch gewoon 2 moet organisator Loud Noise hebben gedacht: de volgende Das Oktober Metalfest is namelijk op zaterdag 1 oktober 2022 in het Eindhovense Klokgebouw en hiervoor zijn inmiddels de eerste acts bekendgemaakt.

Zo staan Tankard, Freddy Melculy, Evil Invaders en Gamma Bomb op de planken. De DJ’s van Goe Vur In Den Otto komen plaatjes draaien. Tickets zijn inmiddels in de voorverkoop en die vind je via deze link. Van 22 t/m 29 maart zijn de reguliere tickets nog 39 euro, daarna worden ze 45 euro.

Over de eerste namen in de Das Oktober Metalfest line-up

Tankard! Skullpullen de lucht in want de ”Kings of Beer” komen naar Das Oktober Metalfest! Sinds het debuut “Zombie Attack” in 1986 is de kenmerkende mix van punk, thrash en speed metal van de band ongewijzigd gebleven, met slechts hier en daar een line-up wijziging. Het evenwicht tussen humor en technisch inzicht is gevonden want Tankard’s thrash heeft al meer dan drie decennia standgehouden. Saufen und headbangen!

Fleddy Melculy! Deze band begon ooit als een grap maar groeide uit tot een vijf-koppig metal monster genaamd: Fleddy Melculy. Deze Belgen scoorden begin 2016 nog een culthit met het nummer “T-shirt van Metallica”. De crossover van metal, hardcore en Vlaamse teksten is hoogst origineel, maar moet vooral niet te serieus genomen worden.

Haal je spandexbroek en air guitar maar weer uit de kast, want Evil Invaders komt Das Oktober Metalfest veroveren. Deze band behoort inmiddels tot de Europese top van de speed en thrash metal en live weet Evil Invaders altijd energieke shows neer te zetten. We gaan een potje headbangen en moshen alsof het weer 1984 is!

De thrash metal van Gama Bomb is gevormd door een streng dieet van horrorfilms, stripboeken en videogames. De band brak in 2005 door met hun EP ‘Survival Of The Fastest’ en heeft met hun laatste full length ‘Sea Savage’ wederom een dijk van een plaat afgeleverd. De Noord-Ierse razernij genaamd Gama Bomb is helemaal klaar om zijn thrash bommen op Eindhoven te lozen.

Zet je schrap voor de waanzin van Johnny Jailbait en Pete Da Bomb aka Goe Vur In Den Otto. Dit beruchte duo komt ons een les geven in meebrullen en hell-raisen. GVIDO draait namelijk de ene metalklassieker na de andere en weet als geen enkel ander dj-duo hoe een metalfeestje hoort te klinken.