Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 16 juni 2024

Scroll to top

Top

Sauro Locchi – B-Side Life (not the kids used to be)

Sauro Locchi – B-Side Life (not the kids used to be)
Lot Grips

Review Overview

Score
7.5
7.5

Rating

Sympathiek, authentiek, geslaagd...

Sauro Locchi was ooit mijn buurman en ik mocht al gauw kennismaken met zijn liefde voor muziek. De review die ik nu schrijf voelt dus ook wat persoonlijk. Deze Eindhovenaar met Zeeuwse roots verblijdde me namelijk al gauw met zijn uptempo liedjes.

Toch ging er in de map van muzikale herinneringen altijd een doosje open wat leidde tot Blink-182, Sum41 en vroeg Greenday-werk, het is leuk, fris en lekker snel, met een vleugje melancholie. Sauro had wat bedenkingen toen hem ik dit vertelde, na het luisteren van zijn nieuwe tape.

Sauro is een vrolijke jonge muzikant die nummers zingt over wellicht wat vervlogen jaren die niet meer terugkomen, omdat we allemaal ouder worden. Sauro is een in mijn ogen veelzijdig muzikant, die met collega’s heeft samengewerkt waarbij je hetzelfde enthousiasme proeft als bij hemzelf. De drums zijn gedaan door Eddie van Dongen, Mandoline door Laurens Joensen, slidegitaar door Maarten van Damme en de piano door Tim van Doorn.

Bij een aantal nummers bijvoorbeeld:” Note to self”, hoor ik iemand die vanuit zijn volwassen jaren het leven toezingt en wat misschien wel kan gaan over het weglopen van verantwoordelijkheden die komen kijken bij een volwassen leven, waar je als jonge jongen natuurlijk helemaal geen rekening mee houdt. In “Who are you anyway” is de slidegitaar goed te horen, dit nummer heeft een wat 80’s gevoel en doet me wat denken aan de series die toen op de televisie waren.

De stem van Sauro doet me denken aan een rauw, sterk maar jong biertje, wat natuurlijk ook wel klopt, mede gezien de jarenlange geschiedenis bij Brewpub Van Moll. B-Side Life is zeker een geslaagd werkstukje met passie gecreëerd, heel sympathiek en om van te houden, maar er had ook hier en daar wel een bietje meer pit in gemogen.

Deze release is te verkrijgen op cassette en digitaal via zijn website of bandcamp.