Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 23 juni 2024

Scroll to top

Top

Tigre Blanco in Cantine Theater te zien voor live video opname

Tigre Blanco in Cantine Theater te zien voor live video opname
Redactie

De Eindhovense band Tigre Blanco speelt haar laatste theatervoorstelling van dit lente-seizoen en gaat dit op video opnemen in het Cantine Theater in Budel-Dorplein. Tigre Blanco is gypsy soul met een rauwe twist en doet denken aan de soundtrack van een film van regisseur Quentin Tarantino. En dat past perfect in de setting van dit prachtig gerestaureerde monumentale gebouw.

Tigre Blanco is net zoals de witte tijger een zeldzame verschijning is in de natuur. Het geluid wijkt af van het muzikale landschap in de Lage Landen. Cajon, bas, gitaar en de mix van de jazzy vocalen van miss Kitty Kat met de rauwe stem van frontman Quintijn Lohman, zorgen voor een niet te categoriseren mix van blues, rock en soul. Donker als de nacht en warm als smeulend vuur. Op zaterdag 30 april speelt Tigre Blanco ‘Radio Blanco’ in Budel-Dorplein.

Kaartjes vind je hier. Facebook event hier.

Radio Blanco door Tigre Blanco

Een oude buizen radio, van de firma Radio Bell uit de jaren ’30, lag jaren lang te verstoffen in een oud theater en is door Tigre Blanco nieuw leven ingeblazen. Een nieuwe stekker en wat liefde, en de radio kwam na jarenlange stilte weer krakend tot leven. Het maakt niet uit aan welke knoppen je draait, steeds hoor je hetzelfde programma met die ene stem en hij wil maar een ding, je ziel! Voor Tigre Blanco is het al te laat, ze zijn bezeten door de radio en zijn stem. Hij dirigeert de muziek, fluistert de teksten in en stuurt ze op een zweterige roadtrip. In Radio Blanco het complete reisverslag. Met jullie als publiek op de stoel van de bijrijder.

Cantine Theater in Budel-Dorplein

Tijdens de corona lockdown is het ruim 100 jaar oude Cantinetheater in Budel-Dorplein in haar oude glorie hersteld door een groep enthousiaste vrijwilligers. In het zuidelijkste puntje van Brabant vind je in het monumentale gebouw Hotel St. Joseph het Cantinetheater met een in de regio geroemde akoestiek. Niet voor niets was het de favoriete plek van Johnny Hoes (Telstar Records) die het Cantinetheater gebruikte voor stemopnames met zijn artiesten. Zo zag Mexico, met de zangeres zonder naam, eind jaren ’60 in Budel-Dorplein het levenslicht.