Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 28 januari 2023

Scroll to top

Top

Eindhovense band The Dirty Denims in Duitse Rockpalast uitzending

Eindhovense band The Dirty Denims in Duitse Rockpalast uitzending
Reno van der Looij

De Eindhovense hardrock band The Dirty Denims heeft een droom zien uitkomen: uitgezonden worden op de Duitse zender WDR in een productie van Rockpalast. Rockpalast is een Duits muziekprogramma, legendarisch doordat het sinds de jaren zeventig concertregistraties van vele grote namen uitzendt. Veel Eindhovenaren herinneren zich de stapavonden die ’s nachts thuis voor de buis werden afgesloten met de tv-shows. Het optreden van The Dirty Denims is hieronder online terug te kijken

The Dirty Denims zijn na meer dan 15 jaar nog steeds erg actief, zelfs meer dan ooit. Eerden speelden ze onder andere op Lowlands, Zwarte Cross en Bospop en speelden ze supportshows bij o.a. Slash, Golden Earring, Extreme, Cheap Trick en Steel Panther. Met het nummer ’24-7-365′ werden ze 3FM Serious Talent en speelden ze in De Wereld Draait Door. In 2020 brachten ze studio-album Ready Steady Go! uit en in december 2021 zag hun allereerste live album genaamd Raw Denim, opgenomen in de zaal van popcentrum POPEI in Eindhoven, het levenslicht.

Corona was natuurlijk alles behalve ideaal, maar ondanks de maatregelen zijn we toch doorgegroeid en dat voelen we nog iedere dag”, aldus frontvrouw Mirjam Sieben. “Vooral in het buitenland. De afgelopen 2 jaar hebben we meer optredens buiten Nederland dan in Nederland gespeeld. Zo konden we in november 2021 tussen de maatregelen door onze eerste Spanje tour doen en spelen we regelmatig in Duitsland. De mensen daar zijn zo enthousiast over onze muziek! Daar is deze Rockpalast show een mooi voorbeeld van. Ik wist wel dat het een groot ding was om dit te mogen doen, maar zoveel positieve reacties en nieuwe mensen die ons daardoor hebben ontdekt had ik toch niet verwacht.”

Tekst gaat door onder de video.

Rockpalast opnames The Dirty Denims

De show van The Dirty Denims is opgenomen in een groot oud industrieel pand, in de Turbinenhalle van de Jahrhunderthalle in Bochum. “We waren overweldigd door de grootte van de productie. Alleen al voor het video-gedeelte liepen er rond de 20 mensen rond. Er was een camera op rails, een drone, 3 rennende cameramannen die ook regelmatig tussen ons door renden en tot een paar centimeter voor ons gezicht de camera z’n werk lieten doen… We zijn echt super blij met het resultaat en het is een hele eer om dit nu op onze naam te hebben staan.

Bekijk hier hier de hele uitzending van het optreden. Fotograaf credits: ‘WDR / von der Heiden’.