Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 16 april 2024

Scroll to top

Top

The Ballet Bombs – Mutations

The Ballet Bombs – Mutations
Theo Miggelbrink

Review Overview

Score
7
7

Rating

Lekker ongepolijst.

Altijd als ik de mannen van The Ballet Bombs zie moet ik aan Fuzzbox denken, het festival-in-een-festival, dat het toen nog veel kleinschaliger georganiseerde festival Le Guess Who? in de 2012 in Tivoli Oudegracht organiseerde met als headliner Ty Segall. De muziek van het Eindhovense trio past naadloos in het universum van deze Amerikaanse grootheid en ze zouden dan ook zeker niet misstaan hebben op dat affiche.

Inmiddels zijn we tien jaar verder, is Le Guess Who? een festival voor intellectuele VPRO-brillen geworden, is Fuzzbox ten grave gedragen en is het Tilburgse Roadburn een betere plek om de gruizige gitaarsound van het Eindhovense trio te ontdekken. Dáár vond op 23 april dan ook de presentatie van ‘Mutations’ plaats.

Een live album op 10″ vinyl. Maar nog steeds met de twee prettige eerdere singles ‘Oh Girl’ (opgedragen aan de band’s merch-girl) en ‘Leave My Head’, aangevuld met een drietal nog niet eerder uitgebrachte live opgenomen songs met illustere titels als ‘Fliedieflatsie’, ‘Frankie Friendzone’ en ‘Cannibal’.

En die keuze voor live? Begrijpelijk natuurlijk. Het houdt de songs lekker ongepolijst. Bovendien is dàt hoe je de band het best kunt ervaren; live!