Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 3 maart 2024

Scroll to top

Top

Das Oktober Metalfest komt met rijtje nieuwe namen

Das Oktober Metalfest komt met rijtje nieuwe namen
Redactie

De volgende editie van Das Oktober Metalfest staat gepland op zaterdag 1 oktober 2022 in het Eindhovense Klokgebouw en hiervoor vandaag een nieuw rijtje aan acts bekendgemaakt. Skroetbalg, Mambo Kurt, Thrash Attack en Heavy Hoempa zijn aan de line-up toegevoegd.

Eerder werden Tankard, Freddy Melculy, Evil Invaders en Gamma Bomb aankondigt. De DJ’s van Goe Vur In Den Otto komen plaatjes draaien. Tickets zijn inmiddels in de voorverkoop en die vind je via deze link. Van 22 t/m 29 maart zijn de reguliere tickets nog 39 euro, daarna worden ze 45 euro.

De nieuwe Das Oktober Metalfest namen uigelicht:

De mannen van Skroetbalg (Drents voor ‘opschepper’ of ‘pocherd’) bezingen in het Drents-Nedersaksisch de zaken die het leven de moeite waard maken: bier, auto’s, vechten, andermans moeder en natuurlijk hun geliefde provincie. Hun gaat-ja-mooi-zo punkrock knipoogt naar oude en recentere rockhelden maar is niet bang om de geluidsbarrière (en -normen) te doorbreken.

Rainer Limpinsel uit Bochum oftewel de legendarische heimorgel koning Mambo Kurt geniet inmiddels een cultstatus. Hij komt ons zijn eigenzinnige covers brengen. Mambo Kurt is de enige muzikant die “Slayer” speelt na “Abba”.

Een volle skullpul bier in je hand en luidkeels meebrullen met thrash klassiekers! Dat klinkt als muziek in de oren. Thrash Attack speelt thrash metal covers uit de 80’s en 90’s. Denk aan Sepultura, Slayer, Sacred Reich, Metallica, Fear Factory, Testament, Death, Exodus, Megadeth, Nuclear Assault en nog veel meer.

Heavy Hoempa bestaat uit 7 blazers en een drummer die tot het gaatje gaan!
Massive Brass Rock met een dikke knipoog naar de hardrock en metal. Verrassende uitvoeringen van herkenbare gouwe ouwe van o.a. Metallica, Motörhead, Guns ‘n’ Roses, Iron Maiden, en AC/DC en altijd met een volume waar je haren van gaan wapperen!