Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 23 juni 2024

Scroll to top

Top

Touché Amoré tovert Dynamo om in een warm bad

Touché Amoré tovert Dynamo om in een warm bad
Remco Moonen-Emmerink

Op een vroege vrijdagavond kun je flink losgaan in een dampende Dynamo met een heerlijke post-hardcore triple package: Love Loud (België), La Petite Mort / Little Death (Duitsland) en hoofd-act Touché Amoré (USA). In welke staat onze enkels na afloop waren, lees je hieronder.

Tekst: Remco Moonen | Foto’s: Gerrit Smalbrugge

Lekker vroeg op de avond barst het geweld los met de Belgische melodic hardcore band Loud Love (vast vernoemd naar het Soundgarden nummer?), welke een lekker melodisch setje neer zette met een hoog emo-gehalte en precies de juiste hooks op de juiste plaats. Helaas heeft het grote publiek dit gemist, want er was nog maar krap een halve zaal gevuld op dit moment. Desalniettemin gaf de band, en vooral ook zanger Dries Olemans (voorheen van The Setup), alles om er een zeer toffe show van te maken, met shoutouts naar de gitarist (de kapitein bijgenaamd) en ook het label White Russian Records, wat veel heeft betekend voor de band, en uiteraard the scene, die zo belangrijk is voor bands als deze om te kunnen voortbestaan. Loud Love is liefde, maar dan hardcore!

Loud Love @ Dynamo

 

Na een kleine pauze hervatten we de avond met het zeer eigenzinnige La Petite Mort / Little Death uit Rodgau, Duitsland. Lang geleden dat ik zo’n originele band trof in een zaaltje als Dynamo. Ze moesten er wel een beetje inkomen én het publiek moest wennen aan de onvoorspelbaarheid van het spel (denk aan hele vroege Biffy Clyro tracks waar dynamiek, tempi, screams en clean spel elkaar van de hak op de tak afwisselen). Toen de band en het publiek elkaar halverwege de zet vond werd ’t een heel dik feest. Het is wel een set voor de fijnproever, net als de kortfilm La Petite Mort van Francoise Ozon uit 1995, waar de bandnaam wellicht vandaan komt (puur op de gok). Energieke chaos maakt dit half uur meer dan compleet, hier willen we meer van zien!

La Petite Mort / Little Death @ Dynamo

 

Wederom een kleine break uiteraard, waarna het hoofdprogramma aanvangt met Touché Amoré, welke aanvangen met de track “Come Heroine” van hun nieuwste album “Lament”, waarmee ze nu eindelijk voor het eerst kunnen touren. Die plaat is door velen gecheckt, want de, inmiddels bomvolle zaal brult alle nummers van die plaat uit volle borst mee, iets wat zanger Jeremy Bolm niet onopgemerkt voorbij laat gaan: hij vindt het fantastisch om te zien hoe het hele publiek zelfs de nieuwste lyrics volledig meebrult. De microfoon staat dan ook regelmatig in de richting van het publiek om hen de teksten af te laten maken.

Jeremy kan ’t publiek bespelen als geen ander en dat is hoorbaar én voelbaar in de zaal. Geen centimeter blijf onbenut in de pit én er liggen meermaals meerdere personen op het publiek om zo lang mogelijk te surfen. Dat gaat de een natuurlijk beter af dan de ander, en hier en daar belandt er iemand head first op de grond, maar gelukkig snelt hulp altijd direct ter plaatse en zijn er geen gewonden gevallen. Een gedegen setlist die het hele oeuvre van zo’n 15 jaar Touché Amoré bestrijkt van “Honest Sleep” van debuutplaat “Touché Amoré” tot en met “Lament” van het gelijknamige nieuwste album. Deze avond herontdekken we hoe fijn het is om post-hardcore live te beleven. Dit blijft nog lang in onze aderen stromen.

Touche Amore @ Dynamo

Touche Amore @ Dynamo

Touche Amore @ Dynamo

Touche Amore @ Dynamo

Touche Amore @ Dynamo

Touche Amore @ Dynamo

Touche Amore @ Dynamo

Touche Amore @ Dynamo