Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 23 mei 2024

Scroll to top

Top

Uitstekende Seizoensfinale in het Stroomhuisje met onder meer ZALM en SØWT

Uitstekende Seizoensfinale in het Stroomhuisje met onder meer ZALM en SØWT
Manuel de Smet

Na een seizoen showtjes in het Stroomhuisje met heel veel vette bands, festivals en activiteiten heeft het podium met het ingaan van het zomer reces de “Seizoensfinale” nog in petto. Deze avond staan Sauro Locchi, True Champions Ride On Speed, SØWT en ZALM geprogrammeerd. Een stevig Eindhovens Rockcity tintje met deze line-up en dat brengt ook flink wat publiek op de been.

Het is aan Sauro Locchi om het publiek op te warmen voor een te gekke avond met gitaargeweld en elektronische zalmkreten. De van oorsprong 31 jarige Terneuzenaar die onlangs nog zijn EP ‘B-side Life’ heeft uitgebracht staat deze avond alleen op het podium met zijn akoestische gitaar. Hij neemt je mee terug in de tijd van de Emo Punk-Rock met nummers over het leven, vrienden en ex vriendinnen. Tijdens het eerste nummer hoor je hier en daar al zachtjes wat mensen meezingen. De sfeer zit er meteen goed in! Sauro weet het publiek goed mee te krijgen met nummers van zijn nieuwe EP evenals nummers van zijn vorige band Reptilians zoals o.a Oxygen. Na een aantal nummers te hebben gespeeld roept Sauro; Wie is er al Dronken!? En proost met ons samen om vervolgens zijn laatste nummer van de set te spelen. Een zelfverzekerd maar stiekem verlegen optreden. Hopelijk zien we Sauro Locchi in de toekomst met een hele band achter zich, want deze muzikant kan er zeker nog veel meer uit halen.

We kunnen we stellen dat we los zijn deze avond. De Volgende act die we te zien krijgen is True Champions Ride On Speed. Een 3-koppig stel uit Antwerpen. Voordat de band op het podium komt verwacht je meer muzikanten, maar het gaat toch echt om een trio. Na een nummer is het meteen duidelijk waar het bij de mannen om gaat: zwaar basgitaar geweld met duwende drums, leipe gitaarriffs en snijdende synth partijen. Zou Russian Circles ergens in de buurt mogen spelen dan zou dit een heel geschikt voorprogramma zijn. De drums zijn all over the place terwijl de bassist er keihard doorheen dreunt met slaps op zijn 5-string basgitaar. De gitarist rechts op het podium is de hele show aan het multitasken. Met zijn linkerhand hamert hij de snaren tegen de frets terwijl zijn linkerhand de snijdende synths maken.

“Zou Russian Circles ergens in de buurt mogen spelen dan zou dit een heel geschikt voorprogramma zijn”

Na een korte pauze gaan we weer verder met een thuiswedstrijd voor SØWT. De band bestaat uit afgestudeerde muzikanten van het Rock City Institute en bands zoals Tsar Bompa. Het 4-koppige grunge/noise rock orkest uit Eindhoven laat er geen gras over groeien en knalt meteen de zaal binnen met een muur van herrie. Het gebrul van Danielle komt binnen als een sloopkogel terwijl de gitaristen Jesse en Koen compleet gecontroleerde chaos veroorzaken op het podium. Maar Martijn weet op de drums alles in een dynamische lijn te trekken. Danielle is niet de enige die deze avond op het podium staat te brullen. Ook Koen en Jesse laten zien wat voor strot ze in huis hebben. In April heeft SØWT de single ‘Gimme´ uitgebracht die zij deze avond ook keihard het stroomhuis hebben ingeblazen. Na deze intense set laat SØWT het publiek sprakeloos en bewonderend achter.

Is het een band? Is het een singer-songwriter? Nee, het is ZALM. Het is aan Mike Dobber om de avond af te sluiten met zijn eenmans electrogrind orkest. Flink gebrul met samples van onder andere Youtube interviews en politiek gebrabbel vullen deze dikke punk\grindcore terror afsluiter. Met een onvermoeibaar vermogen aan energie begint ZALM met flinke strobe verlichting en brullende kreten, plus geluiden als vastlopende computers. Er is wel wat publiek naar buiten om te ouwehoeren en te bieren maar de echte die-hards blijven binnen voor dit portie ZALM.