Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 16 april 2024

Scroll to top

Top

De Cacaofabriek lanceert reeks Hellmouth metal events

De Cacaofabriek lanceert reeks Hellmouth metal events
Reno van der Looij

Op vrijdag 16 september vindt de allereerste editie van Hellmouth plaats in De Cacaofabriek in Helmond. Hellmouth is een nieuw terugkerend indoor metal-event, waarbij extremere metalgenres centraal staan. De bezoeker kan zo’n twee à drie keer per jaar genieten van deze Hellmouth thema-avonden vol moddervette bands.

Hellmouth is ontstaan om vooral de specifieke metalgenres black- en death metal meer ruimte te bieden. Op deze stromingen zal dan ook de nadruk liggen volgens De Cacaofabriek. Elke editie geniet de bezoeker van ten minste vier acts, bestaande uit zowel nationaal als internationaal talent. De grote popzaal, met ruimte voor maximaal 550 bezoekers, zal het decor voor deze avonden zijn.

“Een rauwe stad als Helmond verdient ook een festival dat aansluit bij de identiteit van de stad”

Een rauwe stad als Helmond verdient ook een festival dat aansluit bij de identiteit van de stad”, aldus De Cacaofabriek programmeur Wim Strijbosch. Wim vervolgt: “Helmond kende tot nu toe nog geen eigen metalfestival, dus het is de hoogste tijd om daar verandering in te brengen.”

Dat is nu dus gelukt en tijdens de eerste editie van Hellmouth gaat het meteen goed los met de Franse black metalband The Great Old Ones, de brute death metal van Fractured Insanity en de twee Duitse black- en death metalbands The Spirit en Perish.

De eerste editie van Hellmouth vindt plaats op vrijdag 16 september en begint om 19.30 uur (het exacte tijdsschema volgt later). Een ticket bestel je hier. Het Facebook event vind je hier.

Meer over de eerste Hellmouth line-up

The Great Old Ones – Black metal uit Frankrijk. De naam van deze band komt uit ‘The Call Of Cthulhu’ van schrijver H.P. Lovecraft; een man die de band nadrukkelijk inspireert. Van teksten tot hun outfits; het is allemaal terug te voeren naar het werk van de fantasy (horror)schrijver. The Great Old Ones staat voor grootse, epische en tegelijk akelig aandoende black metal die de luisteraar overspoelt met horrorbeelden. Op hun 4e en laatst studioalbum ‘Cosmicism’,één van de black metal hoogtepunten van 2019, hoor je razendsnelle black metal, maar de Fransen deinzen ook niet terug voor meer freaky doompatronen.

The Spirit – Black/death metal uit Duitsland. Twee maanden geleden verscheen het derde album ‘Of Clarity And Galactic Structures’ van The Spirit, als opvolger van ‘Cosmic Terror’, dat verscheen tijdens de corona pandemie. Op dit nieuwe album gaan meesterbrein Matthias Trautes (zang, gitaar, bass) en drummer Manuel Steitz wéér een stapje verder in het ontwikkelen van een unieke sound: The Spirit speelt werkelijk virtuoze progressieve black/death metal. Vanwege corona kon de band de afgelopen twee jaar slechts 12 shows spelen. Je kunt je voorstellen hoe blij ze zijn dat ze nu eindelijk hun laatste twee albums aan het publiek kunnen presenteren!

Perish – Black/death metal uit Duitsland. In juli van dit jaar verschijnt het debuutalbum ‘The Decline’ van het Duitse trio Perish. Met haar muziek wil de band teruggrijpen naar de melodische black/death metal uit het midden van de jaren ’90. Concreet wil dit zeggen dat Perish ijzige old school black metal combineert met de melancholie en sfeer van van bands als Katatonia en Shining. Liefhebbers weten dan genoeg…..

Fractured Insanity – Death metal uit België. Fractured Insanity speelt death metal van het meest brute soort. Als referenties worden bands als Suffocation, Decapitated, Hate Eternal en Krisiun genoemd. Niet verkeerd dus! Op ‘Massive Human Failure’, hun laatst studioalbum uit 2020, horen we dat de band ook invloeden uit de black metal en Poolse death metal in haar muziek heeft verwerkt, wat maakt dat de overall sound van de Belgen nog meer met een groove pulseert. De vier mannen van de band staan te trappelen om hun muziek na bijna twee jaar verplichte coronastilte over jullie uit te strooien.