Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 21 juni 2024

Scroll to top

Top

Stadsfestival Hit The City keert terug met grote driedaagse editie

Stadsfestival Hit The City keert terug met grote driedaagse editie
Theo Miggelbrink

Gratis muziekfestival Hit The City belooft muziekliefhebbers en bezoekers van Dutch Design Week drie dagen lang een gevarieerd, toegankelijk en prikkelend avondprogramma. Het festival vindt plaats tijdens het eerste weekend van Dutch Design Week op 21, 22 en 23 oktober.

Met acts als Ares, Doodswens, Jiri11 en Prins S. en de Geit maken organisatoren Effenaar en boekingskantoor Friendly Fire alvast de eerste bevestigde namen bekend. In de komende weken worden nog ruim 50 andere acts en collectieven bekendgemaakt. De programmering richt zich op zowel opkomende en gevestigde nationale acts, als internationale artiesten, die verspreid over tien locaties in Eindhoven zullen optreden.

Naast concerten en live shows kent het programma verschillende clubnachten en educatieve evenementen. Zo nodigt Hit The City collectieven als Boolin, Homegrown, Homohooligan en De Brakke Grond uit om thematische avondprogramma’s in te vullen. De Death Metal-band Doodswens cureert een eigen avond in concertzaal Dynamo, waarbij ze naast het zelf optreden ook verschillende bands uit hun scene uitnodigen.

Het festival, dat voorheen DDW Music Festival heette, trekt jaarlijks duizenden bezoekers vanuit de hele wereld en houdt de levendigheid van het designfestival ook ’s avonds vast. Artiesten, makers en talenten krijgen de ruimte om naast muziek maatschappelijke en urgente thema’s op de agenda te zetten en dit op een laagdrempelige manier aan publiek te laten zien.

Hit The City- Kweekvijver voor talent

Eerdere edities van Hit The City leverden onder andere bijzondere momenten op met artiesten als het inmiddels wereldberoemde Altin Gün, de genre-definiërende Joep Beving, jazzlegende Roy Ayers en de Amerikaans-Canadese singer-songwriter Rufus Wainwright. Ook stond het festival aan de wieg van later doorgebroken artiesten als Youtube-sensatie Joost en gevestigde namen Khruangbin en Fontaines DC. Songfestival-kandidaat S10 speelde haar allereerste show tijdens DDW Music in 2018.

Hit The City gelooft in een blijvende impuls voor de regio en een duurzame manier van samenwerken. De ambitie van het festival is om ieder jaar uit te breiden naar meer locaties in de Eindhovense binnenstad.