Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 23 mei 2024

Scroll to top

Top

Another Now: metalcore uit Eindhoven met nieuwe video en release van OMNI Deluxe

Another Now: metalcore uit Eindhoven met nieuwe video en release van OMNI Deluxe
Redactie

Metalcore uit Eindhoven; een combinatie die niet zo heel vaak voorkomt, maar kenmerkend voor het geluid van Another Now is hun twist aan een dynamische metalcore basis met elektronische beats en een verrassende mix van stijlen en genres als techno, hardstyle en deathcore.

Vandaag brengt de Eindhovense metalcore formatie de nieuwe single ‘Stream’ en bijbehorende videoclip uit. Tevens lanceert het de release van de deluxe uitvoering van debuut album ‘OMNI’. ‘Stream’ vormt samen met ‘Outflow (Bass Remix)’, ‘Parallax (harp reprise)’ en ‘Trojan (Grime Mix)’ de bonustracks voor ‘OMNI Deluxe’.

De nieuwe single ‘Stream’ was oorspronkelijk de eerste demo in het maakproces van het album. De track was al geschreven in 2020, maar heeft uiteindelijk het debuutalbum niet gehaald. Door het herschrijven van de teksten en het heropnemen van de vocalen van ‘Stream’ is er nieuw leven in geblazen. Dit resulteert in een versie van ‘Stream’ die op het album hoort en de band nieuwe energie geeft voor de volgende stap.

Stef Rikken (vocalist): ‘’De track symboliseert onze angsten tijdens het maakproces van OMNI. Er zijn veel momenten dat we enthousiast hadden moeten zijn over de creaties die we maakten, maar vaak namen de negatieve gedachtes de overhand. Het was lastig om een positieve energie vaste te houden, doordat we lang geen live shows konden spelen, maar ons ook niet vrij voelden in onze privélevens. Met deze nieuwe versie van ‘Stream’ laten we het verleden achter ons en richten we ons op de toekomst.’’

Tekst gaat door onder de video

 

‘Stream’ is geproduceerd, gemixt en gemastered door bandlid Rik Bosmans (bassist, vocalist, producer). Another Now staat bekend om hun Do It Yourself attitude. Ook de bijbehorende muziekvideo is van begin tot eind in handen van de band. Opnames, editing en colourgrading is uitgevoerd door gitaristen Miquell Kleuters en Max van Esch.

Over Another Now

Another Now is een alternatieve metal band uit Eindhoven, geïnspireerd door bands als Northlane, Bad Omens en While She Sleeps. In 2021 brachten ze hun debuutalbum ‘OMNI’ uit, die internationaal met enthousiasme werd ontvangen door o.a. Rock Sound, KERRANG! Magazine en Spotify’s editorial playlists ‘New Core’, ‘New Metal Tracks’ en ‘New Blood’ playlists. In 2022 speelden ze op festivals als Klomppop en Jera On Air, waren ze support act voor Beartooth in een uitverkochte Dynamo en vindt hun eerste Nederlandse headlinetour plaats in o.a. Paard, Dynamo en Patronaat.

In 2019 vonden de succesvolle releases van de eerste losstaande singles ‘Lotus/Echoes’ en ‘Shijima’ plaays. Gecombineerd met hun energieke live set resulteerde dit in een uitverkochte Melkweg (Amsterdam) show als support voor Ice Nine Kills en spots op festivals als Jera On Air, Popronde en Submitfest. In 2020 werd EP ‘Distance’ uitgebracht en legde Another Now de basis voor hun debuutalbum met de release van single ‘Outflow’ in het najaar. ‘Outflow’ vond zijn weg op diverse platformen als WackenRadio (DE), Rhino Radio (UK), SiriusXM (US) en editorial Spotify playlist ‘New Blood’.