Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 21 juni 2024

Scroll to top

Top

Reggae Sundance terug van weggeweest

Reggae Sundance terug van weggeweest
Guido Segers

Eindhoven is historisch gezien een aantal bijzondere festivals rijk. Dynamo Open Air is er een van, en nu hebben we Dynamo Metalfest. Iets minder zwaar, maar even goed iconisch met gitaren en pompende bassen is Reggae Sundance, en dat festival is komende zaterdag terug van weggeweest en vindt plaats aan de Karpendonkse Plassen op 13 augustus.

De laatste editie vond inmiddels weer plaats in 2016. De drijvende kracht achter het festival, Peer Senders, vocht in de tussentijd met een heftige longziekte en er waren andere worstelingen voor het geliefde reggae/ska/dub festival. Senders kreeg een set nieuwe longen en daarmee de adem om het festival nieuwe leven in te blazen. Het Eindhovens Dagblad schreef erover (wel achter de abonneemuur maar een account maken is gratis). Een deel van de opbrengst gaat dit jaar dan ook naar een goed doel, te weten Transplantoux.

Er zijn dit jaar 3 podia, een hoofdpodium, dub area en lounge. Elk met een eigen stijltje dus, maar ook grote namen uit reggaeland dienen zich aan op deze editie, met Alpha Blondy als headliner. Het programma voor het hoofdpodium ziet er zo uit (onder voorbehoud natuurlijk, maar dat weet je na de afgelopen jaren wel).

12:45 – House of Riddim Dub Session
14:00 – The Abyssinians
15:30 – The Skatalites Band
17:00 – Stonebwoy
19:00 – GROUNDATION
20:30 – Anthony B (onder voorbehoud)
22:10 – Alpha Blondy

Kaarten zijn er nog, en kosten €32,-. Je kids onder de 12 neem je gratis mee. Meer info hier.