Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 21 juni 2024

Scroll to top

Top

Anker Studio viert 10 jarig jubileum met Ankerfest

Anker Studio viert 10 jarig jubileum met Ankerfest
Reno van der Looij

Anker Studio op Sectie C in Eindhoven bestaat binnenkort 10 jaar. Reden om een feestje te geven dachten ze daar. Net als bij het 5 jarig jubileum doen ze dat met een festival: Ankerfest. Het festival gaat plaatsvinden op zaterdag 17 september.

De line-up bestaat vooral uit (lokale) bands die ook bij Anker repeteren en is heel divers. Van de inmiddels gevestigde namen zoals TankZilla en ¡Pendejo! tot Bored and Alive, Yakoeza, The Risque, Captan Ray Blend, Baklawai, Iskaa & the Red Cars en The Establishment. DJ Nebur zorgt voor muziekjes tussendoor. Eén ding hebben ze gemeen: ze behoren allen tot de Anker familie. Naast de studio bestaat ook de band Anker met de drijvende krachten achter Anker Studio in de gelederen. Uiteraard gaat ook deze act zal het podium betreden.

We spraken kort met Daan Koch van Studio Anker over Ankerfest. Daan trapt af met een stukje historie:Anker Studio is een initiatief van Erik, Wannes en ikzelf die vroeger speelden in The Homoos, The Goods en Wolfskop en nu in ANKER. Het ontstond door de behoefte aan een eigen repetitieruimte en de daarmee samenhangende relaxte, mancave-achtige ontspanningsruimte. De ruimte werd gevonden op Sectie-C en door de in de D.I.Y-geest gebouwde pretentieloze rock’n’roll-sfeer sloten talloze bands zich binnen no-time aan. Later stapte Peter van Elderen (P.P.S.R / Tankzilla) aan boord om samen met ons een opnamestudio te bouwen en te runnen.

Daan vervolgt: Door het gedeelde vertrouwen van de bands en het samen-staan-we-sterk gevoel heeft Anker Studio nooit aanspraak hoeven maken op overheidssteun, zelfs niet in de lastige coronaperiode. Een T-shirt crowdfunding-actie hielp ons er binnen no-time boven op en daaruit bleek dat we de een hele bijzondere club mensen om ons heen hebben. Dat feit maakt ons meer dan trots en dankbaar en om dat de laten zien kunnen we niet anders dan een heel groots, en onvergetelijk vet feest geven, waarbij iedereen welkom is!

Tekst loopt door onder de afbeelding

De line-up, zijn dat allemaal bands die ook in Anker repeteren? Jazeker, op Baklawai na, maar die gasten zetten vier weken geleden ons nieuwe podium zo gruwelijk op z’n kop dat een vervolg onvermijdelijk was. In eerste instantie boden ze zich enthousiast aan als vrijwilliger, omdat ze zo fan waren geworden van onze plek, volkomen bescheiden over hun eigen performance, kun je nagaan. Nu komen ze dus èn bier tappen èn het podium kapot spelen. Tja, belofte maakt schuld, hahaha fuck wat heb ik daar zin in.

Hoe ziet het festival eruit? Is dat in de studio en repetitie ruimtes? Of gaan jullie naar buiten/groter?! In eerste instantie was het idee om 10 als feest-thema te nemen en dus 10 bands 10 minuten te laten spelen. En dan op ons nieuwe binnenpodium. Leuk op papier, maar bekijk je dat scenario aan de binnenkant van je ogen dan zie je toch al gauw een soort van krioelende mierenhoop-toestand en daarnaast, 10 minuten spelen, dat is toch een beetje net als tijdens het voorspel een taxi bellen. Zodoende was uitbreiding met een buitenpodium een logische stap, zodat bands elkaar binnen en buiten afwisselen en fatsoenlijke sets kunnen spelen. 10 bands voor 10 euro, doen we gewoon. Tickets zijn nog steeds te koop via www.ankerstudio.nl en dan krijg je ook nog ’s 2 consumpties erbij. Ben er snel bij zou ik zeggen want het gaat hard. Zin!

Voor een tientje ben je erbij. Aanvang 16.00 uur. Facebook en info vind je hier. tickets koop je hier

Over Anker Studio

ANKER STUDIO is een loods met repetitieruimtes in Eindhoven voor bands, door muzikanten gebouwd vanuit een band-mindset. Hier kun je een relaxte oefenruimte huren met een toffe sfeer en weinig regels. Op 1 oktober 2012 opende de deuren van de eerste oefenruimte en met trots kunnen we nu zeggen dat Anker Studio werkt. Bands zijn unaniem enthousiast over de akoestiek, de voorzieningen, de locatie en de vrije sfeer.

Met een broeiend nest vol kunstenaars, ontwerpers, theatermakers en andere vrijmetselaars is Sectie C uitgegroeid tot het nieuwe geheim van creatief Eindhoven. Geen pretentieuze bobo’s, maar hardwerkende ondernemers met een passie voor iets nieuws.