Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 26 mei 2024

Scroll to top

Top

De eerste tien namen op de line-up van Hit The City

De eerste tien namen op de line-up van Hit The City
Guido Segers

Hit The City is terug met meer locaties, opkomende artiesten en grensverleggende muziek. De bruisende Dutch Design Week wordt op 21, 22 en 23 oktober doorgetrokken naar de avond, met een gratis muziekfestival op tien unieke locaties in Eindhoven. Hit The City wordt georganiseerd en geprogrammeerd door Effenaar en Friendly Fire. Van gruizige gitaren en dansbare electropop tot experimentele hiphop, obscure black metal en alles daartussenin; deze eerste tien namen op de line-up geven een voorproefje van een festival vol nieuwe ontdekkingen. 

De eerste tien namen

Dat Hit The City een beestenboel wordt, liet Haagse trio Prins S. en De Geit afgelopen weekend blijken met hun show op Lowlands. Hun aanstekelijke combinatie van electropop met jaren ‘80 synths en poëtische lyrics laten geen dansvloer ongeroerd.

Ares en Jiri11 bewijzen dat er binnen de Nederlandse hiphop ongekend veel talent schuilt. Met de Eindhovense Ferdous als nieuwe toevoeging, maken we op Hit The City een uitstapje naar zijdezachte, elektronische R&B. Zijn recente EP ‘Doors’ is het resultaat van het zoeken naar een uitlaatklep om de wortels van zijn muzikale identiteit tot uitdrukking te brengen.

De Eindhovense black metal band Doodswens is niet alleen curator van een eigen avond op Hit The City, maar is dit jaar zelf ook op het podium te vinden. Tijdens hun optreden nemen ze je mee naar een plek waar het licht niet komt en de muziek grimmig is.

Liefhebbers van post-punk en garage kunnen zich uitleven bij Eades. Waar de rauwheid van deze Britse band je terugneemt naar tijden van CBGB’s, doet de Belgische indie-rockband Bat Eyes je meer denken aan alternatieve grootheden uit de jaren ’90 als Teenage Fanclub en The Lemonheads. Tussen de gitaarbands vind je tevens het Rotterdamse vijftal Poodle, die teksten over de onzekerheid van het jongvolwassen bestaan verpakken in fluffy garagerock.

Vers getekend door Friendly Fire en nieuw op de line-up van Hit The City: folk-pop artiest Néomí. Geïnspireerd door artiesten als Bon Iver, Bob Dylan en Phoebe Bridgers, schrijft deze singer-songwriter verhalende teksten die worden ondersteund door dromerige soundscapes.

Wegdromen doe je ook bij het artistieke popduo Silver Lake, die elkaar hebben ontmoet in een Amsterdamse bar. Sindsdien zijn ze niet alleen partners in het leven maar ook in de muziek. Die klinkt overigens even romantisch: een hedendaagse sound met een dikke knipoog naar het verleden in de lijn van Alexandra Saviour, The Last Shadow Puppets en Lana Del Rey.

Hit The City gelooft in een blijvende impuls voor de regio en een duurzame manier van samenwerken. De ambitie van het festival is om ieder jaar uit te breiden naar meer locaties in de Eindhovense binnenstad en samenwerkingen aan te gaan met nieuwe en inspirerende curatoren. 

Hit The City vindt plaats van vrijdag 21 – zondag 23 oktober tijdens Dutch Design Week