Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 17 april 2024

Scroll to top

Top

15 jaar Def Americans op 16 september in Effenaar

15 jaar Def Americans op 16 september in Effenaar
Guido Segers

Het heeft even geduurd, maar voor het eerst sinds 2019 staat dé Johnny Cash Tribute band weer op het podium voor een speciale show. Dit keer in de Effenaar met nieuwe visuals, gasten en spektakel en er zijn nog kaarten dus zorg dat je erbij bent als de Def Americans weer het podium op klimmen.

Voor de Untappd helden ook de moeite waard, want er is een nieuwe biertje van Beerze op deze avond wat je mee kan pakken. De band bracht ook een nieuwe plaat uit, getiteld ‘A Hundred Highways’. Alles, het is altijd een feestje met de Def Americans, een band die dus al 15 jaar podia, schuren en festivalweides onveilig maakt met de songs van de welbekende ‘Man in Black’.

Hoe begon dat ook weer met leden van Denvis & The Real Deal, Elconjo, Speedking en de Responders? We spraken er vanwege het 10-jarig jubileum frontman Elco Weitering over: “In eerste instantie was het een ding wat we erbij deden, maar we kregen steeds meer optredens. Langzaam aan werd Def Americans een serieus ding en werden we door het vele spelen betere muzikanten. Daar komt dan ook bij dat je ouder wordt en meer muziek gaat waarderen en openstaat voor iets anders. Johnny Cash stond bij onze ouders in de kast en met de tijd kwam de waardering daarvoor. We hebben allemaal een voorliefde voor country, traditionals en het soort ambachtelijke muziek die we zelf aanvankelijk niet konden maken. Wij zijn ook maar gewoon een stel boerenlullen met een voorliefde voor raggende gitaren.” Je leest dat interview hier terug.

Normaal viert de band rond deze tijd de jaarlijkse Memorial Show, maar nu is het ook een beetje voor henzelf. Het is niet niks, 15 jaar, vroeger was je dan bijna op de leeftijd dat je bier kan kopen. Voor een band is het een heel leven. Zorg dat je erbij bent. Nogmaals: tickets hier!

En alvast een voorproefje van hoe dat ook weer was.