Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 22 mei 2024

Scroll to top

Top

Club Void heeft succesvolle landing in Eindhoven

Club Void heeft succesvolle landing in Eindhoven
Redactie

Donderdag was de aftrap van de kakelverse, nieuwe serie shows die Loud Noise (ja, die van Dynamo Metalfest en meer vertier) in samenwerking met de Effenaar neerzet (lees; Paul van Berlo, Peter van Elderen en Robert Schaeffer). Er hangt zelfs een bordje aan de gevel om aan te geven dat hier de stoner/doom UFO mag landen. Fotograaf Paul Verhagen was erbij en genoot ervan.

Foto’s Paul Verhagen

Club Void is een nieuw concept en het was meteen dik in orde met een goede aankleding en sfeer. De illusie ontstaat dat je bands staat te kijken in een reusachtig ruimteschip, compleet met hoge backdrop en zijramen die uitkijkt op een sterrenhemel, bevestigd als side-drops aan de zijmuren. Bezoekers kregen het robuuste logo, wat alom aanwezig was, ook als patch in handen. Voor op die patch-jekkers (of battle-jackets, maar dat roept het idee dat er bij dit soort shows veel agressie is en dat is onjuist).

De opkomst is ook goed deze avond, en terecht want er is toch een mooi Eindhovens feestje ontsproten aan de breinen van Paul van Berlo en Peter van Elderen. Beide heren deden nog een publiekelijk woordje tussendoor. De bands; daar gaat het uiteindelijk natuurlijk ook om, maar alledrie wisten ze een dikke streep onder het geheel te zetten met vette optredens. Baklawai viel positief op hierin als de minder grote naam. Een vette sound en goede performance. 

Komatsu is voor de Eindhovenaren eigenlijk een beetje als de lokale voetbalclub, volgende week is er weer een kans. Alleen heeft Komatsu geen herkansingen nodig, want dat staat eigenlijk steevast als een huis. Dit keer mocht iedereen het podium opkomen om het stonerfeestje mee te vieren (Jochem van der Steen, we see you!).

Candybar Planet mocht zijn kwaliteit en zeker ook de nostalgische waarde tonen van de band die als een soort hoeksteen er gewoon altijd is en het ook altijd brengt. En dat blijft nog wel even zo zou je danken, want op enkele nummers werd de band door een 2de gitarist ondersteund, namelijk de zoon van gitarist Murphy van Oijen. Kijk, dat is dus precies wat Gene Simmons met Kiss voor ogen heeft. Club Void shows zijn in een hele rits aangekondigd de komende tijd, als opwarmers voor het Into The Void Festival. We mogen dus nog even smullen!