Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 16 april 2024

Scroll to top

Top

Dit weekend in Parktheater: Helden van het Zuiden met Anneke van Giersbergen en Björn van der Doelen

Dit weekend in Parktheater: Helden van het Zuiden met Anneke van Giersbergen en Björn van der Doelen
Redactie

Op 16 & 17 september eren Brabantse muzikanten Gerard van Maasakkers, Anneke van Giersbergen, Alissa May en Leif de Leeuw & Sem Jansen onder leiding van Björn van der Doelen hun muzikale helden tijdens de voorstelling “Helden van het Zuiden”.

Waar zijn we zonder onze helden? Iedereen heeft wel een grote of kleine held. En we eren ze maar wat graag. Helden van het Zuiden beleeft, na een succesvolle eerste editie in 2021, nu de tweede editie in het Parktheater.

Een intieme avond met muziek, gesprekken en verhalen. Onder leiding van Björn van der Doelen en zijn band de Huursoldaten geven Gerard van Maasakkers, Anneke van Giersbergen, Alissa May en Leif de Leeuw & Sem Jansen hun vertolking van hun favoriete nummers.

In de setting van een repetitiehok, waarin de filterkoffie loopt en de flessen bier koud staan, ploffen ze naast Björn neer op de bank. Ze delen hun persoonlijke verhalen achter de nummers, hun fascinatie voor hun helden, laten een stukje horen op een krakende pick-up en spelen de liedjes op een manier die bij ze past.

Helden van het Zuiden is een productie van Parktheater Eindhoven, Theaterbureau de Mannen en Björn van der Doelen. De voorstelling is ook in Amsterdam te zien. Kaarten voor 16 & 17 september in Eindhoven zijn verkrijgbaar via deze link.