Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 22 mei 2024

Scroll to top

Top

Programma Popronde Eindhoven op 30 september bekend

Programma Popronde Eindhoven op 30 september bekend
Redactie

Het grootste rondreizende festival van Nederland strijkt dit jaar weer neer in het centrum van Eindhoven. 33 van de meest talentvolle acts van dit moment geven acte de presence op 30 september 2022. Dit belooft een bijzonder jaar te worden, nu we eindelijk de Popronde weer als vanouds mogen vieren. De Eindhovense binnenstad als poppodium voor een dag.

Tijdens de Popronde vormen locaties in het centrum van de stad een etalage voor opkomend Nederlands talent. Naast cafés en poppodia fungeren ook kunstgalerieën, de bibliotheek en andere bijzondere plekken als podia. In Eindhoven zijn 15 locaties ‘poppodium voor een dag’. Denk hierbij aan locaties als Dynamo, Hoogste Tijd en Belgisch Biercafé. Bovendien zijn alle shows gratis toegankelijk.

Eindhoven Rockcity Popronde tips

Om 15:45u start het programma van Popronde Eindhoven met de previews in Boekhandel van Piere. Vanaf 19:00u barst ons avondprogramma los, beginnend met Lisa Ploeger in Cafe ‘t Rozenknopje. Er is voor ieder wat wils bij Popronde, van Metal tot folk, van singer/songwriters tot hiphop en upbeat Balkan. Vanaf 00:30u is De Burger de plek waar de afterparty losbarst, met SHAEMLESS en Talee.

Uiteraard heeft onze Eindhoven Rockcity redactie wat tips voor je. Voor het heavy werk willen je wijzen op Eaters of the Soil (doom metal, noise, freejazz) in Dynamo, Fred Goverde (garage) in Stage Music Cafe, Rats and Daggers (Punk) in Burgers, Baardvader (Stoner) in Dynamo, en Marathon (post-punk) in De Altstadt. Het complete programma vind je hier.

Over de Popronde

De Popronde is hét reizende muziekfestival van Nederland. Vanaf zaterdag 10 september tot en met zaterdag 3 december reizen de 99 geselecteerde acts langs 42 steden door het hele land. Singer/songwriters, rappers, rockers en producers, de Popronde is niet aan een muziekstijl gebonden en alle concerten zijn gratis toegankelijk. Popronde tourt 12 weken door Nederland. Elke donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag vindt in 4 verschillende steden een Popronde plaats, met elk een unieke programmering.

In iedere stad is het centrum het festivalterrein en vormen de vele deelnemende locaties de etalage voor de meest talentvolle muzikanten van het moment, die in de voetstappen treden van oud-deelnemers als Kensington, Racoon, De Staat, Chef’Special, Rondé, My Baby, Wies, Froukje en Meau. Kijk voor informatie over de Popronde, de selectie van 2022 en het programma van de steden op de Popronde website.