Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 15 juli 2024

Scroll to top

Top

Effenaar Club Void en Into the Void programma nieuws

Effenaar Club Void en Into the Void programma nieuws
Reno van der Looij

De eerste dik geslaagde Club Void avond in de Effenaar hebben we inmiddels achter de rug. Baklawai, Candybar Planet en Komatsu knalde op het podium en gaven de avond een mooi Eindhoven Rockcity gehalte. De opkomst was dik in orde, de sfeer super en de verdere details lees je hier in ons verslag.

De kleine zaal van de Effenaar gaat nog meer van dit soort lekkere stoner / doom / sludge avondjes tegenmoet die je niet mag missen. Hoog tijd om even vooruit te kijken naar de komende Club Void avonden die in de planning staan:

♠ Donderdag 01-09 : Candybar Planet & Komatsu (review hier)
♠ Woensdag 28-09 : Gomer Pyle & Alabaster (review hier)
♠ Donderdag 20-10 : Severant & Modder
(review hier)
♠ Donderdag 03-11 : RRRAGS & Bismut (review hier)
♠ Woensdag 16-11 : Samavayo & The Machine (review hier)
♠ Maandag 21-11 : Villagers of Ioannina City (review hier)
♠ Woensdag 30-11 : Your Higness, Tangled Horns & Bear
♠ Woensdag 07-12 : Ter Ziele + Radeloos/Ziedend + Pothamus (review hier)
♠ Donderdag 15-12:  Atlanta + Soothsayer Orchestra
♠ Donderdag 02-02: An Evening With Knives

De lijst met Club Void avonden wordt continu uitgebreid. More 2 come dus… Hier vind je de meest actuele lijst en de tickets. Tevens staan er uit dezelfde koker twee Into the Void festival op het programma:

♣ Zaterdag 9 oktober in Leeuwarden: oa. Orange Goblin, Unida, Sasquatsh en Fire Horse
♣ Zaterdag 28 januari in Eindhoven: oa. Witchcraft, Orange Goblin, The Vintage Caravan, Stake en Kamchatka

Over Club Void & Into the Void

Onder de noemer Club Void startte donderdag 1 september een serie wekelijkse concerten in de kleine zaal van de Effenaar waarin stoner, sludge en doom centraal staan. Initiatiefnemers zijn programmeur Robert Schaeffer van de Effenaar, Paul van Berlo van booking agency Loud Noise en organisator van festival “Into the Void”, en Peter van Elderen, vooral bekend als frontman van Peter Pan Speedrock en tegenwoordig actief met TankZilla en Fire horse.

Robert Schaeffer programmeert al zo’n 25 jaar in de Effenaar en aan veel stoner concerten bewaart hij zijn beste herinneringen. “Ik ben er trots op dat al mijn heavy helden in de Effenaar hebben gespeeld. Van Kyuss en QOTSA tot Monster Magnet, The Melvins, Motorpsycho en Fu Manchu die zo’n beetje onze huisbands zijn geworden. Hoe tof is het dat we met Club Void deze traditie voortzetten met de toonaangevende band van dit moment.” Peter van Elderen vult aan: “Eindhoven is altijd toonaangevend geweest in de Nederlandse stoner scene, met bands als 35007 (Loose), 7zuma7 en Candybar Planet als vaandeldragers. En die scene is er nog steeds, en die mag wel wat meer aandacht krijgen”.

Dat gebeurt vanaf 1 september dus wekelijks. Eerst nog afwisselend op woensdagen en donderdagen, maar vanaf 2023 vast op donderdag. Van Berlo: “We vinden het belangrijk dat er herkenning is voor het publiek. Dat je weet: op donderdag spelen er altijd leuke bands in de kleine zaal van de Effenaar”. Van Berlo is organisator van het cult festival Into the Void dat sinds 2013 in Leeuwarden wordt georganiseerd en naamgever is voor Club Void. “Na corona wilde ik Into the Void anders gaan organiseren. Het festival komt terug met 1-daagse versies in Leeuwarden (9 oktober 2022) en in Eindhoven (28 januari in de Effenaar), maar ik wilde ook graag een vaste avond met aandacht voor stoner, sludge en doom in ‘Eindhoven Rockcity’, dat is Club Void geworden”.