Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 23 mei 2024

Scroll to top

Top

Speedmobile – Supersonic Beat Commando

Speedmobile – Supersonic Beat Commando
Jochem van der Steen

Review Overview

Score
8
8

Rating

Snel en vuig. Just the way I like it.

Met de ritmesectie en bassist van Peter Pan Speedrock (Bart Everhand en Bart Geevers) aan boord kun je je al een beetje voorstellen wat je op deze plaat te horen krijgt. Voeg daaraan toe Jeroen Haamers, de zanger/gitarist van psychobilly orkestje Batmobile en je krijgt dit onheilige trio Speedmobile. Ontstaan uit een Lemmy herdenkingsproject beviel de samenwerking zo goed dat er al snel originele nummers werden geschreven. Deze perfecte combinatie van de bands klinkt, naast die bands ook als een mengeling van The Ramones, Motörhead en Chuck Berry.

Met nummers als Drink, Fuck, Fight All Night en Run Motherfucker Run snap je ook wel dat hier tekstueel geen diepe weerspiegelingen of politieke gedachten voorbij komen. Getuige hun ode aan Jack Daniels JD (My Friend) hebben we trouwens een gezamenlijke vriend. Rock ‘n’ roll zoals rock ‘n’ roll is bedoeld. Vuig, snel, een beetje gevaarlijk en altijd vol gas. Dit is gewoon de soundtrack voor een seventies actiefilm. Het snelle gitaarwerk van Jeroen is vooral indrukwekkend op de meer rockabilly nummers als Mmm Babalaba en Bang Bang Bang Bang. Wat een vingervlugheid! Mijn favoriete nummers zijn echter vooral die nummers die het meest de tempel van Lemmy aanbidden zoals Iron Ride en Super Beat Commando. Gewoon omdat die het smerigst klinken en smerig lekker is.

Een plaat die uitstekend het gevoel van Eindhoven Rockcity uitademt.