Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 23 februari 2024

Scroll to top

Top

Light By the Sea maakt van Blue Collar een halloween theater komend weekend

Light By the Sea maakt van Blue Collar een halloween theater komend weekend
Reno van der Looij

Op aanstaande zaterdag 29 oktober is Blue Collar Theater (Klokgebouw) in Eindhoven het toneel van een heuse Halloween Special met een show van Light by the Sea. De act, zeer geschikt voor de fans van The Cure, Wolff Alice en The Mission, gaat tevens een nieuwe single ‘Damian’ presenteren en ze beloven ons het engste en leukste halloween feest van Eindhoven. Hoog tijd dus om even met geboren en getogen Brabander Davy Knobel te babbelen over deze specifieke show en Light by the Sea in het bijzonder.

Wie zijn ‘Light by the Sea’ eigenlijk precies en hoe zijn jullie ontstaan?

Davy: “Eszter Anna Baumann & Davy Knobel zijn Light By The Sea. Een Hongaars/Nederlands koppel dat elkaar heeft gevonden in zowel muziek als de liefde. Anna en ikzelf worden bijgestaan door waanzinnige muzikanten uit (omgeving) Eindhoven, zoals Dylan op bas die voorheen ook in Vitamin B12 speelde”.

Er is reeds een fraaie langspeler uitgebracht (Only Death Makes Icons, 2021) maar die wat geruisloos lijkt te zijn gepasseerd. Hoe kijk je op die plaat terug?

We kijken op een fijne manier terug naar de release van het debuut album. Het idee was om onze liefde en creativiteit te vereeuwigen op vinyl, en dat is gelukt. Het album is goed ontvangen, met name in Hongarije waar er veel aandacht was voor de release. Daarnaast hebben we een mooie najaars tour in 2021 gedaan waaronder een paar shows als supportact van Vive La Fête!

Jaren ’80 wave zien we in de uitingen van de band terug. Jullie lijken echter wat jong om dat bewust te hebben meegemaakt? Hoe zijn jullie beïnvloed? 

Klopt, hebben we niet bewust meegemaakt, maar toch zijn we beïnvloed. Onze gehele jeugd hebben we niets anders gehoord dan The Cure, the Chameleons en Echo & The Bunneyman. We kunnen dus wel stellen dat we een mooie muzikale opvoeding hebben gekregen waar we uiteindelijk elkaar ook nog eens in hebben gevonden. Toen we zonder plan tracks begonnen te schrijven, kwam deze stijl eruit. Daarnaast houden we enorm van de “Simplicity” van de 80s wave. En deze eenvoud interessant houden is de schoonheid van het genre.

Die Release show in Blue Collar Theater, wat staat daar te gebeuren komende zaterdagavond? 

Daar staat het engste en leukste halloween feest van Eindhoven te gebeuren in combi met de release van onze Halloween single genaamd ‘Damian’. We combineren dus een halloween feest met onze single release. Daarbij pakken we uit met een grote show inclusief live visuals en iedereen die erbij is wordt vereeuwigd op een live opname (zowel beeld als geluid). Verwacht deze avond de support van de lokale band Mouselab en verwacht de engste plaatjes van DJ Pucky Space Age.”

Wat zijn jullie plannen voor de toekomst na de release show?

Davy tot slot: “We blijven nieuwe muziek schrijven en proberen met de hele band toffe shows te spelen. Volgend jaar staat er een tour door Duitsland, Spanje, Italië en de Benelux gepland in combi met nieuwe releases. Ook zijn we nog steeds bezig met het bouwen van een tijdmachine omdat we niet graag in het heden leven.

Naast de show in Blue Collar op 29-10, kun je Light by the Sea binnenkort ook op 17 december in Helmond (Muziekcafe) live bewonderen. Bandcamp van de band vind je hier.