Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 21 april 2024

Scroll to top

Top

De gitaar ronkt en de versterker rookt bij Club Void

De gitaar ronkt en de versterker rookt  bij Club Void
Jochem van der Steen

De Effenaar gaat onverdroten door met het programmeren van interessante stoner- en psychbands onder de vlag Club Void, het kleine zusje van het cult festival Into The Void. Ook vanavond staan weer twee bands in de Kleine Zaal hun psychedelische kunsten te etaleren.

Tekst: Jochem van der Steen | Foto’s: Emily Parry

Opener Rrrags kent leden met een mooie staat van dienst. De drie R’en in de bandnaam staan namelijk voor bandleden Rob Martin (Bliksem), Ron van Herpen (Astrosoniq, The Devil’s Blood) en Rob Zom (Lords Of Altamont). De spannende combinatie van hardrock en stonerrock met meer psychedelische muziek pakt prima uit. Vooral de afwisseling in lead vocals tussen zingende drummer Rob en zingende gitarist Ron houdt de spanning er lekker in.

Live zijn deze mannen niet bang om iets meer te experimenteren en van de opgenomen nummers af te wijken. Dat de heren alles geven blijkt, want de versterker weet de heren niet bij te houden. Rook stijgt op van de versterker, iets wat de band zelf eerst niet bemerkt tot het publiek ze er op wijst. Even is die rook wellicht een mooi effect op het podium, maar zoiets kan toch beter van een professionele rookmachine komen, maar uiteindelijk is het toch het einde van de set. Jammer voor de muzikanten en het publiek dat hier een doorgebrande transformator roet in het eten gooit, maar wat we wel hebben kunnen horen was gelukkig van hoge kwaliteit.

 

 

Nijmeegse psychstoners Bismut hebben een iets minder toegankelijk geluid. Dat wil zeggen, hier minder elementen uit standaard hardrock en geen vocalen. Wat ze dan wel hebben? Dromerige, meeslepende psychedelische grooves. Dat dromerige karakter kan een band nogal parten spelen bij een live optreden natuurlijk. Geen optie tot meezingen, geen moshpits maar alleen die samenwerking tussen gitaar, bas en drum kan de aandacht van het publiek doen verslappen. Toch wordt dat voorkomen.

De sleutel van het succes zit hem bij deze psychedelische kunstenaars in de perfecte tempo wisselingen en de krachtige drums die je bij de les weten te houden door hun explosiviteit. Gelukkig wordt hier de set volledig afgemaakt zonder vervelende technische problemen en komt wederom een fijn avondje Club Void tot een goed eind.