Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 22 juli 2024

Scroll to top

Top

Gretig Ten Times a Million overtuigt in Alstadt

Gretig Ten Times a Million overtuigt in Alstadt
Reno van der Looij

Voor wie behoefte heeft om eens door de historie van de Nederlands/Duitse band Ten Times a Million te struinen, raden we aan om de documentaire op RTV Oost terug te kijken. Het levert een mooi inkijkje hoe de band, voorheen door het leven als Mandrake’s Monster, van touren met een oude gammele camper het uiteindelijk, via 3FM talent, schopte tot het affiche van Pinkpop. Vandaag geen Pinkpop menigte, maar een goed gevulde Altstadt in Eindhoven als podium voor de Tukkers.

Tekst: Reno van der Looij | Foto’s:¬†Woutrie Backstage Photography

Het siert de alternatieve rockband dat het nog altijd kiest voor het spelen op dit soort kleine podia. Althans, het podium is groot genoeg in de Altstadt, maar het biljart dient ook nog eens als een soort vooruitgeschoven catwalk voor nog meer bewegingsruimte. Frontman Martin Duve maakt hiervan zoals verwacht meteen tijdens opener ‘Closer’ gretig gebruik om zich zo dicht mogelijk tot het publiek te wenden. “Jullie zien er mooi uit” geeft de zanger het publiek mee nadat hij vocaal direct aantoonde over wat voor krachtige strot hij beschikt.

Wat ook opvalt is de gretigheid en het plezier van heel de band en met ‘Born Tomorrow’ kent de set een eerste hoogtepunt dat direct wordt opgevolgd door het prachtige ingetogen ‘Bye’. Hoewel TTAM over een poppy element beschikt en daardoor een toegankelijke sound etaleert, is het van oorsprong toch echt een stevige rockband.

Live valt dit veel meer op dan op plaat en zeker wanneer de bandleden de ruimte krijgen om wat meer te jammen, wanen we ons met vlagen in Led Zeppelin achtige taferelen. In de afgelopen periode bracht de band 2 singles uit, maar het poppy ‘On Ice’ ontbreekt op de setlist. De krachtige nieuwe rocker ‘Love me When I’m Gone’ knalt echter dubbel zo hard. Dit nummer is gemaakt om live te spelen en het krachtige refrein verplicht het publiek om mee te zingen. Lekker.

Met slechts een dik uur speeltijd is er vanavond toch ruimte voor een cover. ‘Paperback Writer’ van The Beatles is van een rockjasje voorzien en dat werkt wonderwel erg goed. Het tweeluik ‘When the Light Go Out’ en ‘Clown Face’ zijn de verwachte afsluiters van de set. ‘Clown Face’ kent een heerlijke lange jam, waarbij de frontman even een Eindhovense IPA achter de bar voor zichzelf besluit te gaan halen, waarna de song eindigt met de bekende publieksparticipatie. Het blijft dit keer echter niet bij de over en weer zang, maar er ontstaat¬†zowaar een heuse moshpit, waar ook Duvee zich wel aan durft te wagen.

Wederom toont Ten Times a Million aan dat het een enorme potentie heeft om een groot publiek te bereiken. Die ene hit scoren…. en wie weet waar het de band dan gaat brengen? Het is ze in ieder geval gegund.