Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 21 april 2024

Scroll to top

Top

Liefde in Eindhovense poptempel Effenaar voor en van Fresku

Liefde in Eindhovense poptempel Effenaar voor en van Fresku
Lot Grips

Roy Michael Reymound beter bekend onder zijn artiestennaam Fresku speelde afgelopen weekend een thuiswedstrijd in zijn eigen Effenaar. Is dit helemaal Eindhoven ‘Rockcity‘? Geen idee, who cares, we wilde er per se bij zijn in ieder geval. En gezien de drukte waren zeker niet de enigen en zien een heel divers en gemend publiek in de grote zaal van het poppodium. Oude(re) nieuwsgierige generatie ging perfect samen met een jong en gretig gezelschap.

Foto’s en tekst: Charlotte Grips

Support act Nobinh vertelde de aanwezigen ietwat emotionele zijn verhaal en had zelfs serieuze achtergrond dansers meegenomen. Ze hadden er overduidelijk plezier in, met tot gevolg dat het publiek goed werd opgewarmd door de Aziatisch Rapper alvorens  de ‘homecoming’ show van Eindhovens liefste rapper, Fresku gaat beginnen. Tussen de bedrijven door werden we getrakteerd op Neerlands beste Hiphop sounds door Bowie van Het Hiphop Journaal. Iedereen zong uit volle borst mee met de door hen gekozen plaatjes om de pauzes op te vullen. Goede keuze vanuit de programmering dit.

Om 21.00 scherp deed Fresku zijn intrede en meteen werd duidelijk dat hij gemist is. Hij werd omarmd door jong en oud en speelde vakkundig met het publiek. Ondanks dat hij een een zware dag achter de rug had  door het overlijden van familielid op die diezelfde middag. Gelukkig werd hij bijgestaan door zijn ouders en zelfs zijn vriendin Lieke was ook aanwezig. Het publiek riep hem lieve woorden toe en dat raakte Fresku duidelijk. Zijn side-kick voor deze avond was Shadi F Baby en dat zorgde voor een fantastische dynamiek op het podium.

Na een flitsende start was er ook tijd voor bezinning welke terug te horen was in zijn nummers. Uiteraard werd ook de release van zijn splinternieuwe single ‘Onbegrepen’ onder de aandacht gebracht. Wat vooral opviel was de fijne, lieve sfeer. Dat in combinatie met afwisselend uptempo rapnummers zoals we gewend zijn en zachte vriendelijke songs die ook erg gewaardeerd werden door het publiek.

Na afloop was er bovendie ook nog eens uitgebreid de tijd om met deze zachtaardige mensenvriend op de foto te gaan. Hij stond midden in de zaal en wie wilde kon een praatje en een foto maken. Mooie man die Fresku. Liefde.