Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 23 juni 2024

Scroll to top

Top

Frank Turner, Heideroosjes, Black Flag en meer nieuwe namen voor Jera On Air

Frank Turner, Heideroosjes, Black Flag en meer nieuwe namen voor Jera On Air
Redactie

Het affiche voor Jera On Air 2023 krijg alsmaar meer vorm. Onder andere Heideroosjes, Frank Turner & The Sleeping Souls, Carpenter Brut en Black Flag voegen zich bij de bands die van de 29e editie een onvergetelijke beloven te maken. Ook Anti-Flag, Cancerbats, De Hardheid, Arson, Captain Kaiser, Chaser, Casey, Punk Rock Factory en Static Dress zijn toegevoegd aan de line-up.

Tickets voor Jera On Air, het grootste alternatieve festival van de Benelux waar komend jaar onder andere ook Parkway Drive, Rancid, Enter Shikari, Flogging Molly, Papa Roach en The Ghost Inside op het podium staan, zijn te koop via deze link. Jera On Air 2023 staat voor 22, 23 en 24 juni op het programma.

Over de nieuwe toevoegingen van Jera on Air

Voor Heideroosjes wordt het een bijzondere thuiswedstrijd op zaterdag 24 juni. De Horster punklegendes besloten om komende zomer op slechts één Nederlands festival te spelen. De keus viel daarbij op hun grote liefde Jera On Air. De punkformatie rondom zanger Marco Roelofs zal in de eigen achtertuin, waar ze al vele malen hun kunnen toonden, alle klassiekers uit het rijkgevulde repertoire ten gehore brengen.

De akoestische gitaar is onmiskenbaar de drijvende kracht achter Frank Turner & The Sleeping Souls. Voorman Frank Turner, voormalig boegbeeld van punkrockband Million Dead, heeft zich na de opheffing volledig toegelegd op een muziekstijl die nog het dichtst in de buurt komt van folk. Een nieuwe richting waarmee hij al ruim vijftien jaar succes na succes boekt. Met ondersteuning van zijn vaste band ‘The Sleeping Souls’, transformeerde Turner naar een prijswinnende zanger en songwriter. In 2022 mocht zijn meest recente werk, FTHC, zich verheugen op niets dan lovende kritieken.

Als één van de blikvangers van Jera On Air 2023 is Rancid gepokt en gemazeld op het gebied van punkrock. Dat geldt wellicht nóg meer voor hun landgenoten van Black Flag. De Amerikaanse punkers zagen in 1976 al het levenslicht. Hoewel de samenstelling in de loop der jaren meermaals wisselde, bleef gitarist Greg Ginn immer een vaste waarde. Na een lange radiostilte kwam de band in 2013 met een nieuw studioalbum. Sindsdien is Black Flag helemaal terug. Dat zal eind juni in Ysselsteyn eens te meer bevestigd worden.

Nooit eerder stond er een synthwave-band op de planken bij Jera On Air. Voor de grondleggers van het genre wordt echter maar wat graag ruimte gemaakt. Het illustere gezelschap van Carpenter Brut vormde hun unieke sound dankzij een gedeelde interesse in Tv-programma’s uit de jaren 80 en soundtracks van B-films uit vervlogen tijden. De overeenkomst tussen die twee? Het onmiskenbare geluid van de synthesizer. Carpenter Brut heeft een voorliefde voor kitsch geluiden en vintage instrumenten, met een flinke dosis electro en metal. Het resulteert in een uniek en enigszihttp://www.jeraonair.nl/ns bizar geluid, waarmee ze gegarandeerd de massa in vervoering brengen.