Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 16 april 2024

Scroll to top

Top

Club Void avonden maken volgende week dikke doorstart in Effenaar

Club Void avonden maken volgende week dikke doorstart in Effenaar
Redactie

Vanaf september vorig jaar vond er een hele reeks aan toffe Club Void avonden in de Effenaar plaats. We hebben als Eindhoven Rockcity zo’n beetje iedere geprogrammeerde avond in de kleine zaal vertoefd en genoten. Wil je nog eens nalezen wat voor lekkers er allemaal al op het podium heeft gestaan, check dan de lijst aan reviews hieronder nog maar eens. Deze reeks werd afgesloten met een heerlijke Into the Void festival editie.

Maar volgende week vindt de doorstart van de Club Void avonden plaats en gaat de Effenaar, in samenwerking met Loud Noise en Peter van elderen, nog veel meer van dit soort lekkere stoner / doom / sludge avondjes tegenmoet die je niet mag missen. Hoog tijd om even vooruit te kijken naar de komende Club Void avonden die in de planning staan :

♠ Woensdag 29 maart : Wiegedood
♠ Donderdag 30 maart : Nightstalker + Supersonic Blues
♠ Woensdag 5 april : Nick Oliveri + Desert Storm + Famyne
♠ Donderdag 11 mei : Sum Of R + Wyatt E
♠ Zondag 14 mei : Nebula + Hackberry
♠ Woensdag 24 mei : The Devil and the almighty blues + The Machine
♠ Donderdag 25 mei : Valley Of The Sun + Your Highness
♠ Donderdag 1 juni : The Obsessed + Stoned In Egypt
♠ Donderdag 8 juni : Bongzilla + Ronker
♠ Donderdag 15 juni : Legion Of Doom + Planet Of Zeus + Blackholesun

Check hier de meest up-to-date lijst en links voor tickets.

♠ Donderdag 2 maart : Radar Men From the Moon (review hier)
♠ Donderdag 16 maart : Hot Garbage
♠ Donderdag 23 maart : Dunddw + Black Moon Circle + Black Market Karma (review hier)
♠ Donderdag 01-09 : Candybar Planet & Komatsu (review hier)
♠ Woensdag 28-09 : Gomer Pyle & Alabaster (review hier)
♠ Donderdag 20-10 : Severant & Modder
(review hier)
♠ Donderdag 03-11 : RRRAGS & Bismut (review hier)
♠ Woensdag 16-11 : Samavayo & The Machine (review hier)
♠ Maandag 21-11 : Villagers of Ioannina City (review hier)
♠ Woensdag 30-11 : Your Higness, Tangled Horns & Bear
♠ Woensdag 07-12 : Ter Ziele + Radeloos/Ziedend + Pothamus (review hier)
♠ Donderdag 15-12:  Atlanta + Soothsayer Orchestra
♠ Donderdag 02-02: An Evening With Knives (review hier)
Zaterdag 28 januari in Eindhoven: INTO THE VOID met oa. Witchcraft, Stake en Kamchatka (review hier)

Over Club Void & Into the Void

Onder de noemer Club Void startte donderdag 1 september een serie wekelijkse concerten in de kleine zaal van de Effenaar waarin stoner, sludge en doom centraal staan. Initiatiefnemers zijn programmeur Robert Schaeffer van de Effenaar, Paul van Berlo van booking agency Loud Noise en organisator van festival “Into the Void”, en Peter van Elderen, vooral bekend als frontman van Peter Pan Speedrock en tegenwoordig actief met TankZilla en Fire horse.

Robert Schaeffer programmeert al zo’n 25 jaar in de Effenaar en aan veel stoner concerten bewaart hij zijn beste herinneringen. “Ik ben er trots op dat al mijn heavy helden in de Effenaar hebben gespeeld. Van Kyuss en QOTSA tot Monster Magnet, The Melvins, Motorpsycho en Fu Manchu die zo’n beetje onze huisbands zijn geworden. Hoe tof is het dat we met Club Void deze traditie voortzetten met de toonaangevende band van dit moment.” Peter van Elderen vult aan: “Eindhoven is altijd toonaangevend geweest in de Nederlandse stoner scene, met bands als 35007 (Loose), 7zuma7 en Candybar Planet als vaandeldragers. En die scene is er nog steeds, en die mag wel wat meer aandacht krijgen”.

Dat gebeurt vanaf 1 september dus wekelijks. Eerst nog afwisselend op woensdagen en donderdagen, maar vanaf 2023 vast op donderdag. Van Berlo: “We vinden het belangrijk dat er herkenning is voor het publiek. Dat je weet: op donderdag spelen er altijd leuke bands in de kleine zaal van de Effenaar”. Van Berlo is organisator van het cult festival Into the Void dat sinds 2013 in Leeuwarden wordt georganiseerd en naamgever is voor Club Void. “Na corona wilde ik Into the Void anders gaan organiseren. Het festival komt terug met 1-daagse versies in Leeuwarden (9 oktober 2022) en in Eindhoven (28 januari in de Effenaar), maar ik wilde ook graag een vaste avond met aandacht voor stoner, sludge en doom in ‘Eindhoven Rockcity’, dat is Club Void geworden”.