Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 21 juni 2024

Scroll to top

Top

TankZilla komt gevaarlijk op stoom voor de komende periode

TankZilla komt gevaarlijk op stoom voor de komende periode
Reno van der Looij

TankZilla is het beest dat in Eindhoven is opgestaan rond 2017. Al leek dat beest een beetje in winterslaap de afgelopen periode. Maar een gevaarlijke herrijzing is aanstaande. Drummer Marcin Hurkmans (oa. ex-Wolfskop) en gitarist/zanger Peter van Elderen (Peter Pan Speedrock) vormen TankZilla, een kruising tussen twee termen die samen lomp geweld zo ongeveer belichamen. Of nog beter: Two headed stoner blues swamp boogie zoals Peter het zelf noemt.

De tragere lompe grooves zijn een beetje de blauwdruk voor de TankZilla stijl. Sinds 2017 staat het in het repetitiehok te ronken en is de sound aangescherpt om de wereld te veroveren. Dat wordt nu onderschreven met een kersverse wereldwijde platendeal, nieuwe single, reeks optredens en de aanstaande release van de eerste full-length album. Hoog tijd om even kort met Peter de laatste stand van zaken door te nemen:

De afgelopen periode was je druk met Peter Pan Speedrock en Fire Horse. Het leek voor de buitenwacht dat TankZilla mogelijk op een wat lager pitje stond. Niets lijkt minder waar. Hoe gaat het met jullie als duo? 
Peter: “We hebben zeker niet stil gezeten met TankZilla, we hebben hard gewerkt aan de release van onze eerste full length. Het leek wellicht voor de buitenwacht zo, maar niks is minder waar.
We zijn echt mega trots op de signing bij Heavy Psych Sounds en ons harde werk gaat zeker beloond worden. Het gaat dus heel erg goed met TankZilla, we zijn scherper dan ooit.”

Toen jij en Marcin TankZilla begonnen 5 jaar geleden was het een stuk rustiger voor je. Naast bovengenoemde bands ben je ook nog eens actief betrokken bij de Club Void shows. Maakt het het nu moeilijk om de verschillende muzikale projecten, activiteiten en bands op elkaar af te stemmen?
Peter: “Het is wel steeds moeilijker om alle ballen hoog te houden, maar tsja het is blijkbaar iets wat bij mij hoort, haha. Het zal ook te maken hebben met de nasleep van die hele Corona shitza. Wat ik weet is dat iedereen goed bezig is om alles in de juiste banen te leiden. De toekomst zal uitwijzen waar de nadruk op komt te liggen, de samenwerking en het onderling begrip is in ieder geval super.”

De eerste Single van het aankomende album is nu te beluisteren (tekst loopt hieronder verder).

 

Wat betekent het voor TankZilla om een wereldwijde deal met Heavy Psych Sounds te tekenen? Een gerenomeerd label wat onder meer ook namen zoals Yawning Man, Stöner, Dozer Nick Oliveri, Stoned Jezus en Brant Bjork onder haar hoede heeft:
“Het betekent dat we een grote stap hebben gezet in het verspreiden van onze muziek. Heavy Psych Sounds is een fantastisch label wat een op een past bij onze muzikale smaak en vibe. 

Peter vervolgt: “Ik wil echter op deze plaats wel nog even een grote pluim in de spreekwoordelijke anus van Matthijs Kropff (red, Lighttown Fidelity records uit Eindhoven, die de eerste single voor TankZilla op vinyl uit hebben gebracht) steken, hij heeft ons de kans gegeven om de eerste stappen te zetten, hiervoor hulde.”

Op 19 mei komt jullie eerste full-lenght debuut uit. Wat kunnen we verwachten?
Ik heb nu nog geen beeld waar we over een tijdje staan, we zullen zien, een ding is zeker, wij zijn er helemaal klaar voor om onze two headed swamp boogie de wijde wereld in te stompen. Dat doen we het liefst live en er gaan heel wat shows aankomen.

Het album is inmiddels als pre-order te bestellen. Dat doe je via deze link.