Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 17 april 2024

Scroll to top

Top

Patserbak – Crippled Throne

Patserbak – Crippled Throne
Guido Segers

Review Overview

Score
8
8

Rauw

Smerig, sludgy en solide

Met namen in de gelederen uit bands als Komatsu, Kaligoh, Gifkip en GodsChosenDealer, kom je niet voor de lol een EP droppen. Patserbak is een nieuwe band, die lekker nerveus en venijnig klinkt op hun debuut EP ‘Crippled Throne’. Nou hebben we allemaal graag een patserbak (hoewel ik toch eerst aan een afgeragde Volkswagen Golf denk), dus gaan we eens luisteren wat dat te bieden heeft.

Qua geluid zit er een beetje van alles in. Beetje stoner/doom vibes, maar ook een punkenergie en agressie. Ik denk dat dit is wat je krijgt als de Butthole Surfers een Eyehategod tribute zouden doen. Net niet zo vies, dat wel. We beginnen lekker gespannen te schoefelen op de titeltrack. Dat hakkende geluid pakt je meteen. Patsergak is geen band die je lekker achterover laat hangen, het is in your face all the time. Dat paniekerige in de zang past dan ook goed bij het dreunende geluid. Later wordt het allemaal wat meer ‘sludgey’.

‘Confuse Your Mind’ pakt daarop door met zo’n lekker ‘gravelly’ geluid van de bas en gitaren. De drums klinken bijna als tribale oorlogsroffels. Zeurderige zang, industrial twang, en dat jakkerende, aggressieve geluid waar je inmiddels zo lekker in zit. Het wordt niet veel anders op ‘Dodging Bullets’, waar we nog meer op dat jakkerende, stop-go geluid zitten, maar ook van die lekkere melancholisch riffs af en toe. Patserbak gooit precies de juiste sausjes over het totaal heen. 

Het zit eigenlijk wel helemaal snor met deze band. Lekker giftige look op die platenhoes, grimmig en pakkend geluid. Ook lekker doomy wanneer dat past, zoals op afsluiter ‘Witch Songs’ wat toch weer variatie in het totaal brengt. Ik zie hier wel brood in dus ben benieuwd wanneer we het live gaan horen en/of er meer op de plank ligt. Dat afgeragde Golfje, dat past wel bij het rauwe, raggende geluid van Patserbak. Goede naam dus.