Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 24 mei 2024

Scroll to top

Top

Torn From Oblivion wint Dynamo Metalfest Bandbattle

Torn From Oblivion wint Dynamo Metalfest Bandbattle
Jochem van der Steen

‘Meedoen is belangrijker dan winnen’, zegt men wel eens. Maar de gedrevenheid van alle bands bij de Dynamo Metalfest Bandbattle is groot. Dat is niet gek, want de winnaar mag op de zondag Dynamo Metalfest openen. Het is natuurlijk een eer om op te mogen treden op zo’n legendarisch festival en een prima manier voor een beginnende band om zich in de kijker te spelen.

Tekst: Jochem van der Steen | Foto’s: Seth Abrikoos

De eerste band van de avond is SAPPHYR, die je misschien al zag onder de naam Encrypted Apocrypha. Hoogstaande technische deathcore met werkelijke indrukwekkende vocalen en fijne zware riffs.

Als tweede mocht Headless Hunter aantreden. Een bijzonder energieke thrash band in de stijl van Crisix en Toxic Shock. Vooral hun feestelijke kraker ‘Kiko Is Stoned’ deed het goed.

Het Haarlemse Obstruktor kwam met lekker wat old school death/thrash die de haren lekker deed wapperen en de nekjes in beweging kreeg.

All the way from Friesland, met een bus vol fans, reisde Atmoran af naar het Zuiden om ons te vermaken met hun opzwepende thrash.

Zoals mijnheer Huisman als verkondigde… Er kan er maar één de winnaar zijn, en dat werd Torn From Oblivion. Deze deathcore band maakte indruk met hun verpletterende deathcore en opzwepende optreden. De prijzen, een zure fles champagne en de begeerde spot op het festival werden uitgereikt door de jury bestaande uit Dynamo’s head honcho Sander van der Waterschoot, Dynamo Metalfest’s Tjerk Maas en ondergetekende omdat we bij Eindhoven Rockcity ook pretenderen verstand te hebben van harde muziek.

Werkelijk alle bands gaven een fantastische set weg en speelden zich ongetwijfeld in de kijker bij metalfans en boekers vanavond. Sowieso krijgt elke band weekendtickets voor Dynamo Metalfest, dus er waren alleen maar winnaars.

Namens Eindhoven Rockcity wensen we Torn From Oblivion van harte proficiat! We hopen hen en alle andere bands weer snel op het podium te zien in onze mooie stad.