Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 18 mei 2024

Scroll to top

Top

Nieuw elan en nieuwe horeca huiskamer voor Popei met De Pub

Nieuw elan en nieuwe horeca huiskamer voor Popei met De Pub
Reno van der Looij

Popei heeft een paar zware jaren achter de rug. Daar is heel wat over gezegd en geschreven. Horeca draaide verlies en de combinatie met cultuur was op zijn zachts gezegd een lastige om succesvol te maken en te houden. Uiteindelijk bleek, mede na zware corona jaren, het niet langer mogelijk om het noodlijdende café en restaurant overeind te houden, met een faillissement tot gevolg.

Wat dat betreft staat Popei er momenteel een stuk beter voor. De financiële drempels zijn inmiddels weggewerkt en niets staat meer in de weg om de hernieuwde Popei visie uit te dragen. Het meest zichtbare daarin is de nieuwe horeca genaamd De Pub. Eindhoven Rockcity ging op de koffie, en een biertje, bij het in het Klokgebouw gehuisveste Popei om onder meer met Linda Ras (directrice Popei) en Niek van Rixel (nieuwe uitbater van de Popei Horeca) bij te praten.

Als we binnenkomen via de reguliere Popei voordeur, ziet het er compleet anders uit dan we gewend waren. De ruimte van het cafe en restaurant is compleet gestript en de laatste leidingen worden uit de vloer gehaald. Niek roept meteen: “ja, als we iets nieuws gaan doen, dan moet die ouwe meuk er wel uit hè” om met trots de foto’s van het nieuwe ontwerp te laten zien. Zoals het een echte horeca uitbater betaamt is daarna de volgende vraag: “Biertje?“. Mooi, we zijn binnen. Door naar het Popei kantoor gedeelte waar ook Nieks’ partner Alvin Dooms, Bart van Oeffelen (PR/Marketing Popei) en Linda Ras aansluiten.

Linda Ras valt meteen met de deur in huis: “Binnen de culture sector, en zeker in de afgelopen jaren bij Popei, is er veel onrust geweest en er was altijd wel iets aan de hand waarom er niet gebouwd kon worden. Nu is die situatie gekanteld en dat brengt heel veel energie en goede vibe. Zodra het café en restaurant, weer de deuren gaan openen kunnen we echt flinke stappen vooruit maken. We zitten nu in een situatie dat we de handen vrij hebben om overal het momentum te pakken. Op heel Popei ligt een nieuwe visie. Niet alle op de horeca en het programma, maar een visie van wat Popei moet zijn voor Eindhoven en de muzikanten in de stad“.

Popei De Pub in een volledig nieuw jasje

 

De horeca van Popei gaat hier een belangrijke functie vervullen als huiskamer voor muzikanten en al die andere bezoekers en participanten in Popei. De horeca is het punt waar je binnenkomt in Popei en die functie heeft lang op z’n gat gelegen. Niek van Rixel (Cafe The Jack) heeft deze handschoen opgepakt en zich gestort op dit nieuwe project De Pub. Maar daarnaast verwacht Linda een groei die breder gaat dan alleen de huidige community van bands en singer-songwriters. “de jonge makers zijn de basis van Popei en er komen steeds meer nieuwe artiesten, producers en creativelingen die de creative rooms, oefenruimtes en studio’s gebruiken om een product te maken“.

Dat is precies wat bij de nieuwe visie van Popei past, bevestigt Bart van Oeffelen: “De popzaal zal niet meer het vergeten zaaltje in Eindhoven worden, maar naast de nieuwe programma visie ligt er een nieuwe visie op heel Popei. Denk bijvoorbeeld aan de projecten rondom talentontwikkeling, met partners die expertise en knowhow hebben en een heel netwerk meebrengen. Dit wordt professioneel aangepakt en daarmee kunnen we echt iets teruggeven aan de muzikanten community in Eindhoven. We zien ook in de combinatie met de horeca en onze andere nieuwe partners veel mogelijkheden om de Popei zaal te gaan vullen en het muzikaal talent in Eindhoven een plek te bieden om zicht te ontwikkelen.

Popei – De Pub

De horeca komt dus zoals gezegd in handen van Niek van Rixel (Café The Jack) samen met zijn partner Alvin Dooms. Cultuur en horeca combineren bleek lastig om succesvol te maken en te houden. Horeca werd voorheen vanuit de Stichting gedraaid, maar met een geprofessionaliseerde horeca aanpak ziet Niek veel kansen om de Popei horeca succesvol te maken. Een fijne middenweg tussen live-muziek, een ontmoetingsplek en gezonde commerciële onderneming.

De inrichting van De Pub krijgt al aardig vorm

 

Niek vertelt meteen enthousiast: “Het wordt het hart van Popei, maar ook voor alles wat voorbij komt lopen of voor de mensen die op Strijp-S werken. Makkelijk toegankelijk aanschuiven voor een drankje of hapje. Het is een herpositionering van Popei, maar met nieuw elan en identiteit. Het pand heeft superveel potentie en De Pub is idealiter het uithangbord en entree voor heel Popei. Tegelijkertijd voelen we ook wel de uitdagingen in deze huidige tijd met krapte op de arbeidsmarkt en voortdurende prijsstijgingen.

Niek vervolgt: “Toch durven die uitdaging makkelijk aan, want de Pub zal hierin het kloppend hart vormen waar alles samen komt en vooral belangrijk, waar de bezoeker van dit alles zich thuis en welkom zal voelen. Of je nu voor een lunch, dinner of een kop koffie komt, of juist in de avond aan de bar schuift voor een gezellige babbel en lekker drankje, het moet allemaal mogelijk zijn. Avondje comedie, quizzen en uiteraard live muziek. De mogelijkheden zijn heel breed en divers om er een succes van te maken

De Pub gaat later deze maand van start met een ‘zachte opening’ en vanaf 5 mei gaat het echt helemaal ‘los’. Ook tijdens Koningsdag zal De Pub geopend zijn. ga vooral een kijkje en drankje nemen en volg de Popei De Pub Facebook pagina voor de laatste ontwikkelingen.