Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 15 juli 2024

Scroll to top

Top

Primeur! 69 Charger dropt nieuwe track

Primeur! 69 Charger dropt nieuwe track
Guido Segers

Ergens toen ik 18 was jatte ik een spijkerjas. Ik zeg ‘jatte’, want ‘pakte ‘m uit de bak gevonden voorwerpen’ bij het jongerencentrum waar ik werkte, klinkt minder vet. Dat jack zat vol met buttons en als verse skatepunker, besloot ik deze te gaan dragen om mijn commitment aan de underground kenbaar te maken. Een week later keek ik in de borstzak; daar zat een gebruikt condoom in. Ik waste mijn handen, gooide de jas in een Humana bak, maar haalde wel de buttons eraf. Die waren van 69 Charger. Allemaal. Ik pikte nooit meer een jas, en ontdekte 69 Charger.

69 Charger ken je misschien omdat het nummer ‘Rubberneckin’ gebruikt werd in White Noise, de openingsfilm van het filmfestival van Venetië met onder meer Adam Driver en Greta Gerwig. Ze klinken alsof Danzig en The Cramps elkaar tegenkwamen bij een hardcore show in hun ronkende Amerikaanse bolides en dachten; hier moeten we iets mee gaan doen! We schreven al eens iets over die eerste incarnatie, die furore maakte in de eerste dagen van Eindhoven Rockcity met hun energieke mix van punkrock met rock’n’roll smaak.

En nu, na 15 jaar stilte, is de band terug van weggeweest. Je kon ze al zien op een aantal podia. Je weet wel, van die podia waar de zaal plakkerig is van het bier, de rook nog onder de lampen kringelt en waar je bij het verlaten van het toilet je condoom oprolt en in je borstzak stopt. Met in de gelederen Richard Nobels, Marky Wildstone, Geert van der Heijden en ‘new kid’ Frankie Franciscus (check ook zijn solo werk, lekker anders!). En nu is er wonderwel ook gewoon een nieuwe song en wij mogen die met jullie delen. Without further ado: 69 Charger, dames en heren. Back with a bang! 

Oh, en wil je ze live zien: ROYAL RAWK, gratis en voor niets, in Dynamo op Koningsnacht. Dat is dus 26 april, je hoeft niet in het oranje te komen (doen wij ook niet, wij gaan in het goud-zwart).