Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 18 mei 2024

Scroll to top

Top

Eindhovense Metal Factory band Alkahest op Roadburn

Eindhovense Metal Factory band Alkahest op Roadburn
Jochem van der Steen

Tekst: Jochem van der Steen | Foto’s: Lot Grips 

Samen met het prestigieuze festival Roadburn werkte de Eindhovense MBO opleiding gericht op metalmuziek, The Metal Factory, aan een spannend project. Onder de naam ‘Rejuvenating Heaviness’ werd er met hulp van bandcoach Michel Nienhuis (Autarkh & Autarkh III, ex-Dodecahedron) een band opgericht, speciaal voor een Roadburn optreden. Dat werd Alkahest,  een internationaal gezelschap van Metal Factory studenten: de Duitse Cheyenne Reudenbach en Konstantin Richter, Colombiaanse Martin Jaramillo en Nederlandse Sian Syed en Abe Stadhouders.

Mister Roadburn himself, Walter Hoeijmakers, omschreef de band als ‘’Cult of Luna die death metal speelt’’. Dus dat klinkt veelbelovend!

Er was voldoende aandacht voor dit project in verschillende kranten, zoals Eindhovens Dagblad, Breda Vandaag en het Weekblad voor Deurne. Niet vreemd, want Roadburn is natuurlijk een festival met een internationale faam. We zijn bij Eindhoven Rockcity dan ook trots dat we deze getalenteerde jonge mensen van ‘’onze’’ Metal Factory daar op het podium kunnen zien. Wil jij dat ook? Kom dan  zaterdag 21 april om 15.00 naar de Hall Of Fame.