Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 24 mei 2024

Scroll to top

Top

Koningsdag en -nacht in Eindhoven: het gitaarspul op een rijtje

Willem
Redactie

Het kan verkeren. In de afgelopen jaren was het vaak zoeken als een speld in de spreekwoordelijke hooiberg naar heavy gitaarbandjes tijdens het oranje feest wat vooral in teken van dance stond. Maar ook dit jaar gaat Eindhoven weer rocken tijdens Koningsnacht en Koningsdag. Nu kun je door de diverse initiatieven zelfs ineens te maken krijgen met een beetje keuzestress.

Dankzij Popei, The Jack en Dynamo staat er heel wat rock- en metalgeweld op de planken voor op woensdagavond en donderdag. Vaak ook nog met voornamelijk het beste heavy spul uit de eigen stad op de podia. Zeker bij Royal Rawk. Ook de Effenaar heeft een aantal leuke rockbandjes ertussen. Wij zetten ze even kort voor je op een rijtje. Take your pick.

KONINGSNACHT : DYNAMO ROYAL RAWK

Royal Rawk doet het op woensdagavond met onder meer live shows van The Spades, 69 Charger, Sisters of Suffocation, Woke, Death Sells en Arthleftis. En wij zijn er zelf natuurlijk ook om voor en na de optredens de muzikale omlijsting te verzorgen. Helemaal gratis vet rockcity affiche als je het ons vraagt. In de kelder en loading dock van het Dynamo clubhuis. Meer info hier.

KONINGSNACHT EN -DAG @ POPEI

Op Koningsnacht gaat Popei in de zaal én in de nieuwe De Pub proosten op de Koning met bands uit de repetitieruimtes en singer-songwriters van PuurLiedjes. In de zaal kun je terecht voor shows van The Newks (Country/bluesrock), The Brats (Ramones), Motorbongo (Live soundtrack) en NoKeys (Covers). De Pub heeft (powered bij PuurLiedjes) Peter Habets, DNN, Kyra en Stijn Charpentier op het podium staan.

Op Koningsdag gaat het feest bij Popei gewoon door en wordt het proosten op de koning met een mooie line-up van bands uit de Popei repetitieruimtes: The Marinos (Surfrock) – Aandrang (Punk – Out Of Order (Rock-covers) – Etui De La Pile (Punkpop/emo) – Skumratzz (Blackmetal-punk) – White Feather (Progressieve rock) – The Serpentine (Acoustic) en Mistaken For Strangers (Alternative Rock). Meer info hier.

KONINGSDAG : THE JACK TRIBUTE FACTORY

De Metal Factory heeft speciaal voor deze gelegenheid bands gevormd om toffe tributes te brengen van ALICE IN CHAINS · OBITUARY · PANTERA · SLAYER en SEPULTURA in Cafe The Jack. Facebook event hier. Op koningsnacht kun je ook in The Jack terecht voor de shows van Concrete Priest en Rage Against the System.

KONINGSDAG BUITEN : EFFENAAR

Effenaar Buiten wordt op Koningsdag omgetoverd tot dé plek in de binnenstad waar we 8 hedendaagse gitaarbands presenteren, waarvan 4 lokale talenten uit Eindhoven. Goede livemuziek en een relaxte sfeer. En dat allemaal… gratis en voor niets! Op het podium staan onder meer Whiff & The Wet Socks, Mayleaf, Fiep, Hobojobos, Cloudsurfers en Boskat. Meer info hier.