Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 23 juni 2024

Scroll to top

Top

Neverus- Burdens of the Earth

Neverus- Burdens of the Earth
Jochem van der Steen

Review Overview

Majestueus!
7.5
7.5

Rating

Het Eindhovense Shadowrise, opgericht in 2009 alweer, was een veelbelovende symfonische power metal band. Zangeres Laura Guldenmond schopte het uiteindelijk tot frontvrouw van de populaire heavy metal band Burning Witches. Na haar vertrek sloegen Jack Streat, Joris Sevat, Roman Potasse en Robin Ritzen (Daemonos, Cathubodua) de handen ineen en formeerden Neverus. Ze debuteerden met 3 singles en een optreden op ProgPower EU in 2022. Dit is hun eerste volledige album.

Nu kun je met een dergelijk optreden in de historie verwachten dat de heren iets in de richting van een Dream Theater of zelfs Soen of Textures  spelen. Echter, de heren spelen wat ze zelf ‘’majestic death metal’’ noemen. Majestueus klinkt het zeker wel. Soms zit het tegen het symfonische aan, vooral op Lazarus, maar zonder te vervallen in powermetal taferelen. Vooral de invloeden van Children Of Bodom liggen er vrij dik op, zowel in gitaar als zang. Nou is dat geen slecht iets, zeker niet sinds het ontvallen van hun frontman Alexi Laiho. Er gebeurt nogal veel in de nummers, naar mijn smaak soms iets teveel waardoor de composities de samenhang hang lijken te verliezen. Het drumwerk bij diverse nummers, maar vooral Send My Spirit High klinkt vrij ‘’droog’’ en staat zo dik in de mix dat het me wat irriteert. Wanneer de focus iets nauwer is, klinkt de band echter heel lekker. Voorbeelden daarvan zijn  Toward The Surface dat het vuistpompende van Amon Amarth heeft, het krachtige Mournful March en venijnige One For Blood. De growls van Jack Streat hebben een aardig bereik en zijn niet verkeerd, maar het sterkste aan het album zijn zonder meer de virtuoze gitaarpartijen. Een band om in de gaten te houden.

De band geeft aanstaande vrijdag, 28 april een release show in Popei met Vanaheim en Sisters of Suffocation. Perfecte kans om zelf te oordelen!